Wijnkoperij Yves Boode

Wijn, whisky en het betere gedistilleerd

Yves Boode is ruim 27 jaar specialist op het gebied van wijn, whisky en het betere gedistilleerd. In het assortiment vind je wereldwijnen uit alle windstreken en zeldzame whisky’s. Daarnaast organiseert Yves Boode veel proeverijen en zijn zij een van de weinige winkels die toestemming hebben om Ameland’s Nobeltje te verkopen.

Ben je op zoek naar die ene speciale whisky of juist die bijzondere wijn uit Chili, dan ben je bij wijnkoperij Yves Boode aan het juiste adres.

In het assortiment zitten maar liefst 450 soorten whisky, 45 verschillende grappa’s, 40 verschillende cognacs en ontelbaar soorten wijn. De medewerkers hebben dan ook een uitgebreide kennis over het uitgebreide assortiment en kunnen je goed adviseren. Bijvoorbeeld over welke wijn je het beste bij welk gerecht kunt schenken en over het perfecte cadeau.  Verder is alles te bestellen, noem een soort wijn en ze gaan erachteraan.

Ronald Koenders is een echte vinoloog en geeft al sinds 1994 wijnproeverijen, wijncursussen, cognac-armagnac-grappa- en calvadosproeverijen. Maar vooral whiskyproeverijen, de meest bijzondere en zeldzame whisky’s komen dan aan bod. De proeverijen zijn dan ook erg populair, de groepen zijn soms zo groot dat er moet worden uitgeweken naar de croissanterie aan de overkant. Yves Boode organiseert zelfs een speciale whiskyreis! 

  • Uitgebreid assortiment wijn, whisky, cognac en grappa's
  • (Wine) tasting, whisky proeverij
  • Whiskyreizen

Bereikbaarheid

3 m

Afstand tot parkeerterrein

350 m

Afstand vanaf Velperpoort

100 m

Afstand tot bushalte
Halte Velperplein

750 m

Afstand tot centrum stad

Wijnkoperij Yves Boode whiskeykast

Assortiment

Wijnen zijn er vanaf 4 euro, vooral uit de landen Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Ook zijn er uitstekende wijnen uit andere Europese landen en uit Zuid Afrika, Australië, Chili, Argentinië en andere nieuwe wijnlanden. Verder zijn er altijd zo'n 450 verschillende whisky’s op voorraad, 45 verschillende grappa’s, 40 verschillende cognacs en de nodige calvados en armagnac.

Je kunt er veel specifieke dranken kopen, voor bijvoorbeeld een pisang ambon moet je  toch echt naar de supermarkt. Verder is Yves Boode een van de weinige winkels in Nederland die Cadenhead's whisky, Nobeltje van Ameland, en Tesselschade van Texel verkopen. 

  • Zeldzame whisky's
  • Wijnen uit alle windstreken
  • 45 soorten grappa’s en 40 soorten cognac