Stadse smaaksensatie in Angerenstein

Sugar Hill (Klarendal), HANS eten & drinken (Sint Marten), Suburban Chef (Heijenoord), Gavius (Spijkerkwartier) – stuk voor stuk adresjes buiten het centrum van Arnhem waar je voortreffelijk kunt eten. Soms dringt dat gelukkig door buiten de wijk; soms kunnen deze verborgen parels nog een beetje publiciteit gebruiken.

Dat laatste geldt zeker voor Balaboosta, het nieuwe restaurant van Mirjam Westerveld, om de hoek bij de Velperweg, tussen Sugar Hill en Park Angerenstein in. Deze chef-kok en horecadame heeft haar sporen verdiend bij o.a. eetcafé Majesteit in Velp, eetcafé De Stoep, Urban Chef en Stella by Starlight. Vorig jaar deed zich de kans voor om voormalige drogisterij De Eekhoorn in Angerenstein tot restaurant te verbouwen: "Mijn moeder komt uit deze wijk en ik heb er altijd een goed gevoel bij gehad. Toen ik het pand bekeek, was het liefde op het eerste gezicht. Zes maanden lang hebben we verbouwd; eind maart 2018 is Balaboosta geopend."

Inrichting Blog

Jiddisch

Ja, wat is dat toch met die komische naam? 'Balaboosta' is jiddisch voor een vrouw des huizes die met kookkunst, aandacht en zorg haar gasten bij elkaar brengt. Je kunt de uitgebreide versie lezen op de zeeblauwe muur binnen in het restaurant. Op deze zinderende zaterdag kiezen wij voor een plekje op het terras. Onder de parasol is het daar goed toeven. Voordat we goed en wel zitten wordt ons al een karafje water aangeboden; de eerste tien punten zijn binnen! Het gezelschap van een familiereünie achter ons moppert wat over de lastige draadkuipstoelen. Ondanks de kussentjes kunnen we ons daar wat bij voorstellen: ze zijn charmant, maar zitten niet erg comfortabel.

Zalm met Earl Grey-thee

Maar we komen niet voor een meubelinspectie; éten willen we proeven! Mijn tafelheer en ik kiezen van de menukaart augustus als voorgerecht de club sandwich surf & turf (ik) en de zalm (hij). Vooral de zalm blijkt een gelukkige keuze: de avocadocrème, de zoetzure komkommer, de zoutvlokken… en als klap op de vuurpijl de verrassende Bergamot (ja, dat is Earl Grey-thee!)-citroenrub – het smaakt werkelijk fantastisch.

BB Voorgerecht Zalm Blog

Daar steekt mijn surf & turf club sandwich (met bresaola, krabsalade, little gem, ingemaakte ui, tomaat en ei) toch een beetje flets bij af. En eigenlijk hoeven die chips van mij ook niet zo nodig…

BB Surf Turf Club Sandwich Blog

Maar Tafelheer is de beroerdste niet en deelt af en toe een paar hapjes zalm met me. We verheugen ons nu al op het hoofdgerecht.

Maispannenkoekjes

We vinden dat we zowel een vegetarisch als een vleesgerecht moeten proberen. Dus gaan we voor de kalfsoester (hij) en de maisbeignets (ik). Het is zijn dag: de malse kalfsoester combineert verrukkelijk met de robuuste roze-pepersaus, de rozeval-rozemarijn aardappeltjes en de heerlijk gegrilde groenten. De saus heeft een spannend zuurtje waar we wég van zijn.

BB Kalfsoester Blog

Dat geldt wat minder voor mijn maispannenkoekjes met gegrilde tomaatjes, jalapeño, zoetzuur van rode ui en gepofte maiskorrels. Ik snap de poging tot een mix van smaken en structuren, maar vind het geheel helaas een beetje flauw. De begeleidende aardappelpuree smaakt gelukkig prima.

BB Maispannenkoekjes Blog

Ananas tarte tatin

Langzaam maar zeker druppelt het terras vol, voornamelijk met buurtbewoners. Echt jammer dat 'de stad' dit plekje nog niet heeft ontdekt. Wat ons betreft komt daar gauw verandering in.

BB Ananas Tarte Tatin Blog

We sluiten af met Nespresso cappuccino en een tarte tatin van, hoe origineel, ananas. En smullen opnieuw, want de combinatie met bruine-rum karamel, pistache-ijs en een kletskop is zalig. Wanneer mogen we weer??

Adresgegevens

Balaboosta
Van der Helllaan 24
6824 HT Arnhem
telefoon: 026-7370401

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer