Heerlijk hertogelijk ontbijten bij Karel

Buiten de deur ontbijten geeft mij, misschien nog wel meer dan lunchen of dineren, een luxe gevoel van vakantie. Zeker als die ontbijtplek zich op loopafstand bevindt.

Sinds 17 november zit er weer leven in het pand tussen de Hertogstraat en de Driekoningenstraat in het Spijkerkwartier. Dat is te danken aan de nieuwe jonge eigenaar Karlijn Beekmans (22): gastvrouw, kok, serveerster en schoonmaker tegelijk.

 Interieur1 Bewerkt

We stappen op deze druilerige zondagochtend binnen op de warme klanken van Caraïbische muziek. Het is nog rustig en we kiezen een plekje op de houten bank met kussens en schapenvachtjes.

De ontbijtkaart is prettig beperkt en origineel. We gaan voor een mix van hartig en zoet en bestellen toast met roerei en bacon (de avocado is helaas op), een wafel met fruit en yoghurt en een croissant met jam. Terwijl Karlijn gaat kokkerellen, genieten wij van onze Bocca cappuccino.

Cappuccino Bewerkt 

Karel van Gelre

Het restaurant van voormalige foodbar, espressobar en hotelsuites Spijker bestaat niet meer, laten we ons later vertellen. Dankzij een slimme verbouwing kunnen Karlijn, haar vriend Pascal (Rietman, 8Bahn) en hun hond Moos hier nu wonen.

De stoere nieuwe naam Karel ontleent het horecaconcept aan Karel van Gelre, in de vijftiende eeuw hertog van het Spijkerkwartier.

Workspace Karel Bewerkt 

Intussen is Karlijn druk met onze bestelling; heerlijke geuren vullen de bar. Het voelt knus en betrokken dat we letterlijk in haar keukentje kunnen kijken. Maar de baklucht blijft wel een beetje in je kleren en haren hangen. Gelukkig zitten wij hier niet op ons paasbest.

Onze lekkernijen arriveren. Wat ziet het er feestelijk en smaakvol uit! Vooral de wafel met Griekse yoghurt en appel is een plaatje, met die granaatappelpitjes en de sinaasappelrasp, die ook nog eens heerlijk fris smaken. We drinken er nog een glaasje vers sinaasappelsap bij.

Wafel Bewerkt 

Boxsprings

Het is half twaalf. We dachten dat we aan de late kant waren, maar ontbijt gaat bij Karel vloeiend over in lunch. Je kunt de ontbijtgerechten zelfs allemaal als lunch bestellen. En de bar blijft open tot zeven uur ’s avonds, dus je kunt hier ook nog even borrelen na je werk.

Een stel hotelgasten voegt zich bij ons. Zij hebben naar volle tevredenheid gelogeerd in een van de vier hotelsuites: luxe split level kamers met zalige COCO-MAT hotelboxsprings, Gispen meubels en dezelfde stoere, warme uitstraling als de bar.

Het is dat we zo’n beetje om de hoek wonen, anders wisten we het wel…

barhotelkarel.com
facebook.com/barhotelkarel

Exterieur1 Bewerkt

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer