Arnhems verwenkoffieparadijs

Bij Barista Café hebben ze voor elk moment van de dag en voor elke gemoedstoestand een bijpassende koffievariant. Van kokoscappuccino tot Rocky Road Mountain: het ‘gewone bakkie troost’ tot pseudokunst verheven.

Voordat je denkt dat je hier als verstokt theedrinker niet welkom bent: op de menukaart van Barista Café vind je ook minstens zeven theevarianten. Maar zolang het fenomeen ‘theebarista’ in Nederland nog niet is ingeburgerd, voeren koffiespecialiteiten wel de boventoon op de kaart.

 Foto1

Rocky Road Mountain

Op een lome zondagochtend installeren wij ons op het terras, in de buurt van de leuke leestafel. Ontbijten kun je hier tot twaalf uur; de lunchgerechten en -small bites zijn gelukkig de hele dag door te bestellen. Aan de tafel naast ons wordt de ‘signature coffee’ geserveerd: de Rocky Road Mountain – inderdaad bijna een maaltijd op zich: latte macchiato met Popcorn Monin (Monin = een Frans merk koffiesiroop), gesmolten chocolade met een topping van slagroom, marshmallows, pure chocolade, stroopwafel en gekarameliseerde noten. Het geheel ziet eruit als een compleet kinderfeestje! Op onze broodnuchtere magen springen de vullingen alleen al bij de gedachte uit onze kiezen, maar onze buurman geniet zichtbaar en met volle teugen.

Eten1 

Huisgemaakte tonijnsalade

Wij starten met twee brave cappuccino’s; de mijne op verzoek met magere in plaats van volle melk. De barista’s maken je koffiekeuze namelijk met plezier met jouw favoriete melk(schuim). Volgens de website is het verder een kwestie van de beste maalfijnheid, een goede doorlooptijd, de juiste dosering, een perfecte afstelling van onze machine, een constante watertemperatuur, een constante druk én een flinke dosis passie.

En we hebben ook trek, dus we laten onze blik vallen op de Carpaccio Wrap (met huisgemaakte eiersalade, sla, komkommer en tomaat) en de Club Tonijn (met huisgemaakte tonijnsalade, dille en ui, sla, komkommer, tomaat en appelschijfjes).

Koffie1 

Pestomayonaise

Dat begint al goed: de cappuccini (in kopjes met eigen logo) gaan vergezeld van overheerlijke zandtaartkoekjes. Daar worden we blij van! De verse jus smaakt alsof hij een beetje met water is aangelengd, wat ons eigenlijk best goed bevalt – soms is puur sinaasappelsap zo zuur. We worden ogenblikkelijk fan van de pestomayonaise als dip bij de tortillachips (geserveerd bij de Club Tonijn). De tortillachips zelf snappen we niet zo goed, maar die pestomayonaise… gaan we thuis zeker proberen te evenaren.

Waar de Carpaccio Wrap een beetje flauwtjes smaakt, scoort de zelfgemaakte tonijnsalade beduidend beter. En al zijn het flinke appelschijven: appel, kappertjes en tonijn vormen altijd een succestrio.

Eten3 

Gevalletje Maggi

Intussen bladeren we door een recent exemplaar van Vrij Nederland en een Quest. Leestafels op terrassen; ik voorspel een nieuwe trend in Arnhem! Nieuwsgierig geworden naar de huisgemaakte limonades op de kaart kies ik de variant komkommer/munt/limoen. Dat blijkt een gevalletje ‘beetje van mezelf, beetje van Maggi’, want het hoofdbestanddeel is Chaudfontaine Fusion limoen & mint en die heeft al behoorlijk wat smaak van zichzelf.

We gluren natuurlijk ook even binnen en zijn verrast door de gezellige, fris gestylede ruimte, een huiskamersfeertje waar je je direct thuis voelt. Goed om te weten dat we hier ook ná de hittegolf prima kunnen zitten.

Een half uurtje later blikken we in een aircozaal van filmhuis Focus terug op onze lunch en likkebaarden vooral bij de pestomayonaise en het heerlijke koffiekoekje. Eerlijk is eerlijk: aan ons zijn al die fancy koffiespecialiteiten niet zo besteed, maar voor de sympathieke bediening, de vrolijke interieurstyling en die twee smakelijke toppers komen we vast nog eens terug.

Foto2
Barista Café Arnhem
Kerkplein
Broerenstraat 29B
026 382 36 90

http://www.baristacafe.nl/arnhem/

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer