Dineren in een bosrijke omgeving

Restaurant Boshuis in Schaarsbergen staat net buiten Arnhem in het bos. Zodra we de bus uitstapten merkten we gelijk een gemoedelijkheid en rust. Deze sfeer hangt ook bij het restaurant en op het terras. Het restaurant ligt op een bungalowpark, maar het staat goed aangegeven.

HET TERRAS

Bij aankomst zien we als eerste het grote en zonnige terras. Het is lekker warm weer en de parasols zorgen voor wat schaduw. Er staan banken met daarop zachte zwarte kussen. Plantjes versieren de tafeltjes en zorgen voor net een beetje extra sfeer.

Het is niet druk, dus mogen we van de vriendelijke gastvrouw zelf een plek uitzoeken. We kiezen een van de banken rechts naast de ingang van het restaurant. Zo kunnen we nog de hele avond van de zon genieten.

Restaurant Boshuis1 

LOKALE PRODUCTEN

We nemen de tijd om rustig de kaart te bekijken. Op de kaart staan verschillende biertjes uit de omgeving die we niet kennen. Dat vinden we altijd leuk om te proberen. Ook de gerechten klinken lokaal. De gastvrouw vertelt dat het restaurant zo veel mogelijk gebruik maakt van producten van lokale ondernemers.

We beginnen met een venkel-prei soep. Het smaakt romig en we zien dat het vers gemaakt is, want stukjes venkel liggen op de bodem van een grote kom. Bij de soep krijgen we stukjes maisbrood. We krijgen nog meer brood, dat we besteld hadden, waarbij kruidenboter wordt geserveerd.

EEND EN BRIE

De gastvrouw komt opnieuw de menukaart brengen, zodat we het hoofdgerecht kunnen kiezen. We maken een praatje en komen er achter dat ze de moeder van een van de eigenaren is. Erg leuk dat ze mee helpt in het bedrijf van haar zoon.

Ons oog valt op de Veluwse Eendenborst en een Salade Brie. Gelukkig is het geen probleem om het voorgerecht (de salade) als hoofdgerecht te bereiden. Het duurt niet lang voor het eten voor ons op tafel staat. Er staan verschillende wijnen op de kaart waarvan de meesten per glas en per fles te bestellen zijn. We kiezen een rode wijn (Chateau de Lastours) uit Frankrijk voor bij het eten. De smaak van het eten is goed. Ook de garnering van het bord ziet er chique uit. De smaak sinaasappel in de dressing bij de eend past heel goed en de brie is rijkelijk vertegenwoordigd in de salade. Naar mijn smaak had er alleen meer sla of biet in de salade gemogen.

Voor een vegetariër is het niet moeilijk kiezen; er staan erg weinig gerechten zonder vlees of vis op de kaart en ook allergieën staan niet aangegeven. Ook moeten we meerdere keren vragen om de groente- en aardappelgarnituur die bij het hoofdgerecht geserveerd worden. Uiteindelijk valt dat een beetje tegen. De garnituur bestaat uit een pastasalade en de frietjes zijn al koud als ze op tafel staan.

Restaurant Boshuis4

KOFFIE TOE

Hoewel een chocoladetaart, tiramisu en Coupe Romanoff met Hollandse aardbeien heerlijk klinken sluiten we de avond af met koffie. De smaak is vol en de melk is goed geschuimd. En we krijgen er een koekje bij, niet zelf gemaakt maar toch zeker net zo lekker.

We hebben de tijd genomen en op ons gemak genoten. Niets was een probleem voor de bediening en ze waren erg vriendelijk. We hebben heerlijk gegeten en vergeven de bediening voor de garnituur. Restaurant Boshuis is toegankelijk en zeker de moeite waard om een rondje Arnhem te fietsen of het bos rondom de stad te ontdekken.

 

Adresgegevens

Koningsweg 14 - Arnhem
www.restaurantboshuis.nl

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer