Sushi om van te smullen bij Buddha in Velp

Zeker voor wie in Arnhem-Noord woont is het maar een kattensprongetje naar de Hoofdstraat in Velp (zelfs als die half opgebroken blijkt…). Sinds augustus 2017 vinden we op nummer 31 het Aziatische restaurant Buddha (Asian Tapas). De naamgever van het boeddhisme is binnen dan ook goed vertegenwoordigd, net als de roze Japanse kers. We zijn benieuwd.

Eetstokjes

Het is misschien wel zo fair om maar meteen te melden dat het all-you-can-eatconcept niet zo aan mijn tafelgenote en mij is besteed. Gelukkig voelt Buddha niet als een onpersoonlijke (vr)eetfabriek. Wel zou de verlichting wat sfeervoller kunnen.

We krijgen uitleg over het concept en mengen bij voorbaat maar vast wat sojasaus met wasabi. Geen van beiden zijn we bedreven in het manoeuvreren met Japanse eetstokjes. Kunnen we het maken om ‘kinderstokjes’, of zelfs gewoon bestek, te bestellen? Maar de serveerster is wel gekkere vragen gewend en voldoet direct aan ons verzoek.

Intussen kijken we een beetje om ons heen. Voor een woensdagavond is het restaurant behoorlijk gevuld. We zien een vader met drie stuks puberkroost, twee hoogbejaarde vriendinnen, een aantal stelletjes en een paar gezinnen. 

34 Ossenhaas Cropped2

Snel en geruisloos

Op basis van de instructies vullen we ons eerste bestellijstje in. Deze eerste ronde beperken we ons tot sushi, met als side dishes een portie edamame (sojaboontjes) en zoetzure komkommer. We kiezen voor de Crispy Beef Roll, de Flamed Scallop Roll en de ‘signature’ Buddha Roll. Omdat we niet zorgvuldig lezen, weten we dan nog niet dat we van de grote sushi twee stuks en van de normale sushi maar liefst vier stuks ontvangen.

Ons bestelbriefje wordt snel en geruisloos opgehaald, zoals dat de hele avond zal gaan. We drinken mineraalwater en thee; later horen we dat kraanwater slechts gelijktijdig met wijn wordt geserveerd. Beetje jammer, maar de conceptprijzen zijn scherp, dus misschien moeten we niet zeuren. 

Sushi Met Edamame 2

‘Fantasie’ zalmkuit

We vallen met onze neus in de boter met onze eerste keuzeronde. Voor mijn tafelgenote is het haar allereerste keer sushi; ze houdt niet van vis. Haar Crispy Beef Roll is inderdaad knapperig en bevat asperges, avocado, licht geschroeid rundvlees, teriyakisaus, broodkruim en bieslook. Het vergt hogere gastronomie om al die smaken afzonderlijk in één rijstrolletje te onderscheiden, maar de combinatie smaakt prima. Ik ben gecharmeerd van de Buddha Roll, met maar liefst drie soorten vis (zalm, tonijn en krab) in een knapperig korstje, versierd met ‘fantasie’ zalmkuit. Ook met alfalfa en bieslook is kwistig gestrooid. Het ziet er allemaal feestelijk uit, maar van ons hoeven al die frutsels niet zo.

50 Aubergine Steak Cropped

Goddelijke aubergine

Door de flinke porties hadden we het bij deze eerste sushironde kunnen laten, maar we zitten hier met een missie, toch? Dus vullen we een nieuw formuliertje in en noteren zeewiersalade, gebakken rijst, ossenhaaspuntjes (34, onthoud dat nummer!), gyoza en aubergine steak (nummer 50 en goddelijk!). Ondanks de kwistige knoflook waar we ons met het oog op het thuisfront wat zorgen over maken, prijzen we onszelf om onze gelukkige keuzes. Wel vragen we ons af waarom de zeewiersalade niet in een kleiner bakje wordt geserveerd. Dat maakt de ‘opvulsalade’ in het diepe kommetje meteen overbodig.

34 Ossenhaas Cropped

Boeddha-buik

We kunnen ons niet voorstellen dat het nog lekkerder wordt… en dat wordt het ook niet. Alle tapas van onze derde ronde vinden we iets te vet en iets te gewoontjes. Alleen de Crispy Beef (krokante reepjes diamanthaas en groenten in zoetzure saus) kan ons nog bekoren, maar waarschijnlijk hebben we vooral meer dan genoeg gehad.

Voor een tapasrestaurant ziet de dessertkaart er best origineel uit, zoals spekkoek met kokosijs en Funky Nuts Brownie met bananenijs. We doen véél voor jullie, Smaakvolgers, maar dit voegt echt niks meer toe aan ons geluk. Duidelijk geval van eigen schuld, dikke bult. Snappen we eindelijk waarom Boeddha met zijn gezellige ronde buikje hier de scepter zwaait.

Maandag t/m donderdag: € 25,95 p.p.
Vrijdag t/m zondag plus feestdagen: € 27,95 p.p. (m.u.v. Kerst)

www.buddha-velp.nl

Relevante artikelen