Caramelz, karamel met een vleugje zout

Caramelz kraam Sonsbeekmarkt

Tijdens een bezoekje aan de Sonsbeekmarkt afgelopen zondag kwam Smaakvolgers iets unieks tegen: een potje karamel met zeezout. Een Bretonse specialiteit die nog nergens anders in Nederland te verkrijgen is.

Karamel met zeezout. Klinkt niet meteen heel aantrekkelijk. Echter, in Frankrijk is het een populaire delicatesse. Drie jaar geleden namen Constan en Bo Heestermans een potje mee naar huis van een vakantie in Frankrijk. Die was in een mum van tijd leeg en smaakte naar meer. Helaas, nergens in Nederland te verkrijgen…dus wat doe je dan? De keuken in gaan en zelf karamel maken met Frans zeezout, Fleur de Sel.

Caramelz Potjes

Na één keer hiermee op de Sonsbeekmarkt te hebben gestaan was dit zo'n succes dat ze er nu elke maand te vinden zijn. Intussen zijn er een aantal verschillende smaken karamel bijgekomen: naturel, zeezout, chocolade of balsamico die verkocht worden onder de naam CaramelZ. Er is zowaar een schare fans die iedere maand trouw een potje komt kopen. CaramelZ is zelfs door naar de halve finale van ‘De Smaak van Nederland’, een wedstrijd voor ondernemers met innovatieve producten.

Ook zo benieuwd geworden naar CaramelZ? Op 4 augustus staan ze weer op de Sonsbeekmarkt.

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer