Culinair genieten op Smaakvol Gelderland

Smaakvol Gelderland - impressie 6

Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, dat is Smaakvol Gelderland! Dit jaar vindt alweer de 3e editie plaats, van 29 augustus t/m 1 september. Een evenement in de Gelderse hoofdstad Arnhem, waar horecaondernemers deze Gelderse windstreken er alles aan doen om ieders smaakpupillen te verwennen. Met dit jaar twee opmerkelijke uitbreidingen: aansluiting van de Culitop en de kookwedstrijden in de arena centraal op het terrein.

Op overdekte terrassen is het genieten van verfijnde hapjes en drankjes. Ieder van de 20 deelnemers heeft een eigen plek op het centrale kookeiland en neemt zowel zijn eigen kok als bedienend personeel mee. Elk restaurant serveert een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert die live door de koks worden bereid. Zo biedt dit evenement fijnproevers een unieke gelegenheid om gerechten bij diverse restaurants te proberen. Aan de kassa krijg je een menukaart waarmee je eenvoudig je eigen culinaire route bepaalt. Betalen kan met muntjes die je bij elk restaurant naar keuze kunt inwisselen.

Smaakvol Gelderland 1

Geniet Culitop
Dit jaar geen Smaakvol Arnhem, maar Smaakvol Gelderland. Er wordt namelijk samengewerkt met Geniet Culitop (Wegener), die niet alleen restaurants in Arnhem, maar in heel Gelderland een ranking geeft. De beste restaurants uit deze ranking zullen tenminste 1 dag gaan koken, echter velen staan er de volledige 4 dagen. Hun gerechten worden op zondag beoordeeld door een deskundige jury. Ook zal de opleiding Leisure & Hospitality van ROC RijnIJssel een wedstrijd verzorgen voor amateurkoks en voor kinderen.

Net als in voorgaande edities is er een gevarieerd programma van artiesten waardoor dit foodevenement niet alleen een verwennerij is voor de smaakpapillen, maar zeker ook voor de oren. Smaakvol Gelderland biedt vier dagen lang een volledig programma waarbij je alle zintuigen kunt benutten!

Smaakvol Gelderland:

  • Wanneer: donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september 2013
  • Waar: Gele Rijdersplein in Arnhem

Relevante artikelen

SNOB Wijnfestival

Proeverijen

Op 9 en 10 juni staat het kazerneplein (naast Sugar Hill) in het teken van het SNOB Wijnfestival. Van ‘s middags tot ‘s avonds laat zijn er honderden wijnen te proeven en is er veel lekkers te eten. En natuurlijk is er genoeg plek om te zitten of waar je lekker onderuit kan hangen!... Lees meer

Woarst Delicatessen: Italiaanse lekkernijen in hartje Arnhem

Lekkere nieuwtjes Proeverijen

Donderdagmiddag, 16.00 uur. De bel gaat. Het is Matthias van Woarst Delicatessen, hij komt de borrelplanken brengen die we hebben besteld voor een borrel met collega's. Snel open ik de deur en vol verwachting kijk ik naar hetgeen in zijn handen. Mijn teleurstelling moet Matthias zijn opgevallen, want hij reageert direct: "Ik moet de borrelplanken nog wel even opmaken, anders is er na de autorit niets meer van over!"... Lees meer