De Pizzabakkers: pizza voor uit en thuis!

''Pizza en prosecco voor iedereen! Aan het (voormalig) Kerkplein, naast de Jansbeek, zit de kleine keten De Pizzabakkers. Wij waren erg benieuwd naar de pizza's uit de Italiaanse houtoven en de hammen van Toscaanse familiebedrijven. Wij gingen er een kijkje nemen. 

We moesten er even op wachten, maar het is eindelijk zover, sinds november kunnen we in Arnhem eten bij De Pizzabakkers. Voor ons bekend uit Amsterdam en daar altijd een succes.

Logo

Sneeuwstorm

We trotseren een sneeuwstorm om bij De Pizzabakkers te komen. Het is rustig op straat en bij De Pizzabakkers tellen we vijf andere gevulde tafels.
We vinden de sfeer en inrichting gezellig, leuke lampen, je kan even meekijken in de keuken of plaatsnemen aan de Italiaanse lange tafel aan de barkant. Jong, vriendelijk personeel dat hard aan het werk is op ontspannen muziek van onder andere Jack Johnson.

Interieur2

Pizza en prosecco

Het concept van De Pizzabakkers: pizza en prosecco. Wie heeft daar geen zin in?
Het menu bevat verschillende antipasti en salades om vooraf te bestellen, gevolgd door dertien pizza’s en een aantal echte Italiaanse desserts. Er worden twee soorten prosecco geschonken: een frisse frizzante met fijne bruis (€ 3,50) en een wat vollere spumante met meer bubbels (€ 4,95). Wij starten met een glas prosecco spumante. Inderdaad vol en bubbelig. Lekker om mee te beginnen.

Originele antipasti

De antipasti worden geserveerd: antipasti misti (€7,50) en de burrata con peperonata (€8,50). De antipasti vinden wij een aanrader, diverse Italiaanse lekkernijen op een bordje om te delen. Vooral de Italiaanse kaas met truffelhoning en de carpaccio van gerookte ham (leuk idee!) vinden we heerlijk.
Het andere gerechtje, burrata (met room gevulde mozzarella) geserveerd met geroosterde paprika, kappertjes en taggiasche zwarte olijven is smaakvol. Ik had een koud gerechtje verwacht, echter zijn de groenten warm geserveerd. Even wennen, weer eens wat anders. De groenten zijn sterk van smaak waardoor de buratta een beetje wegvalt.

Antipasti

Pinot grigio, Italiaans speciaalbier en pizza

De wijnkaart beslaat drie witte en drie rode wijnen tussen de €3,50 en €4,75 per glas. Ik kies voor een glas pinot grigio, mijn tafelgenoot gaat voor een Italiaans speciaalbiertje.
De wijn is lekker fris met een pepertje in de afdronk. Het speciaalbiertje wordt in een leuk glas geserveerd, een soort wijnglas voor bier. Het is donker, niet te zwaar bier.
Daar komen de pizza’s! Ze zijn wel heel groot uitgevallen en passen niet op het bord. De pizza Da Noi met paprikaroomsaus, mozzarella, gepofte paprika, rul gebakken Italiaanse saucijsjes en pecorino (€12,50) valt in de smaak. De pizza van de maand met cavolo nero en Italiaanse kaas vinden we ook lekker. De bodems lekker dun en goed belegd.
Wel heel veel van hetzelfde omdat de pizza’s iets te groot zijn uitgevallen, dat mag de volgende keer wel iets minder van ons als we er per persoon één bestellen.

Pizza

Dolci

We nemen ook nog espresso, thee en desserts: de huisgemaakte scroppino (altijd goed) en de tiramisu. Een geslaagde afsluiter van de avond.

Dolci

Arnhem net zo lekker als Amsterdam?

Ja zeker, het concept werkt hier natuurlijk ook! Het personeel mag nog wel iets meer ‘eigenheid’ ontwikkelen, maar we zijn absoluut vriendelijk en netjes (soms dus een beetje te vonden wij) bediend.
De prijs-kwaliteit is goed. Lekkere dranken zonder dat je de hoofdprijs betaalt. De antipasti hebben een gemiddelde prijs. De pizza’s zijn niet spotgoedkoop, maar dit is dan ook geen enorme keten. Je proeft dat er goede, verse producten worden gebruikt en dat de bodems vers zijn. Wij willen dit graag betalen voor een goede pizza. We proeven duidelijk dat alles zelfgemaakt is.
Wij hadden in dit geval ook genoeg gehad aan de voorgerechten en een gedeelde pizza. De volgende keer gaan we gezellig met vrienden zodat we nog meer smaken kunnen proeven en kunnen delen.
Ideaal om straks te combineren met een avondje filmhuis.

Interieur1

En dan nog even dit

  • Je kan bij De Pizzabakkers ook telefonisch bestellen en afhalen!
  • Kinderen krijgen een bolletje speeldeeg
  • Je kan alleen met pin of creditcard betalen
  • Ze zijn zeven dagen per week geopend vanaf 17.00 uur

De Pizzabakkers Arnhem
Broerenstraat 35
0267370181

www.pizzabakkers.nl

Relevante artikelen