Doordeweeks genieten van het weekendgevoel: Dining56

De meeste restaurants zitten in het weekend goed vol. Op weekdagen is dat soms wat lastiger. Daarom verzinnen restauranthouders ludieke acties. Bij deze adresjes kun je op 'gewone' doordeweekse dagen, voordelig genieten van het weekendgevoel. Zo kun je bijvoorbeeld op 'Lobster Monday' laagdrempelig kreeft proeven bij Rose’s aan de Rijnkade, op dinsdag heerlijk genieten van een biologische maaltijd bij Café Vrijdag en ontdek je op 'Dolle Dwaze Donderdag' de smaakexplosies van Dining56. Lees elke week een tip van de redactie. 

Dolle Dwaze Donderdag Dish bij Dining56
'Even iets anders' luidt de slogan van Dining56. Die kreet is op meerdere manieren toepasselijk. Gastheer Mike Hijgenaar zwaait er sinds 2011 de scepter, nadat hij in 2009 bedrijfsleider werd. Sindsdien waait er een frisse wind, het restaurant is veel laagdrempeliger en toegankelijker geworden, ook in prijsstelling. Bovendien weet chef-kok Remco Jansen van dagverse, vrij normale ingrediënten net even iets andere, verrassende gerechtjes te creëren.

Maar zo ver is het nog niet. Mijn tafelheer en ik nemen plaats bij een van de gezellige haardjes in de ‘View’. Zo heeft de crew de voorste chambre-en-suite met uitzicht op de Rijnkade genoemd. We zijn aangenaam verrast door de smaakvolle inrichting, de frisse kleuren en de minstens tachtig jaar oude houten vloer in deze ruimte.

Doorkijkdining

Voorafgaand aan de Drie Dolle Dwaze Dagen Dish wordt ons wat oerbrood geserveerd met avocado-olie, zeezout en roomboter. En doe eens gek, we bestellen er gewoon een droog wit wijntje bij.

Vlees-, vis- of vegavariant
Mike en Remco hebben de Drie Dolle Dwaze Dagen Dish in het leven geroepen om ook op de rustige winterse weekdagen (dinsdag, woensdag en donderdag) gasten te verleiden om van een Dining-waardig hoofdgerecht te komen genieten. Voor € 14,50 krijg je waar voor je geld: alles is vers, goed bereid en prachtig gepresenteerd. En het wordt nog lastig kiezen tussen de vlees-, vis- of vegavariant. Mike maakt het ons gemakkelijk door ons alle drie de dagdishes te laten proeven. Intussen vertelt hij uitgebreid over de geschiedenis van het restaurant en het pand. Zo verwijst hij naar de monumentale overslagkraan uit de jaren vijftig, vlak voor het loungeterras van Dining56, waar hij heeft grootse plannen mee heeft.

Behalve als restaurant is Dining56 ook bekend als kookstudio voor workshops. Hier kun je de kneepjes van het vak leren: van het fileren van vis tot het trancheren van vlees, het plukken van kruiden tot het draaien van ijs. 

Kookstudio Dining

Groentetuintje
De dagdishes arriveren en we kijken onze ogen uit. De fishdish bestaat uit Victoriabaars met couscous, gele wortel, gepofte amaranth (broertje van quinoa) met schuim van tomaat. Maar ook de hertenrugfilet met Livar varkenswangetjes, rode linzen, spruitjes, schorseneren, PX-krentjes en aardappelmousseline ziet er fantastisch uit. Mijn tafelgenoot verheugt zich op het vegetarische ‘Groentetuintje’: een zalf van uienhachee, gefrituurde geitenkaas in Japans broodkruim, gekonfijte portobello’s, geroosterde ui, prei en minimaïs.

Hoofdgerecht1dining

Gekaramelliseerde pecannoten
Het enthousiasme waarmee chef-kok Remco zijn creaties aanprijst werkt aanstekelijk, maar we willen vooral graag proeven! En hij heeft geen woord te veel gezegd: het smaakt voortreffelijk. Ik ben vooral gecharmeerd van het tomatenschuim naast de Victoriabaars. Geheim en gruwelijk lekker salade-ingrediënt van de kok: zelf (in honing) gekaramelliseerde pecanoten.

Hoofdgerecht Dining

Gastheer en chef-kok zijn acht maanden geleden een voorzichtige verkering gestart, die inmiddels is uitgegroeid tot een stevig zakelijk huwelijk. Op rustige dagen wordt het restaurant ingericht voor 38 couverts, tijdens drukke weekends is er plaats voor 56 gasten.

Komkommerbonbon
Speciaal voor Valentijnsdag trakteert Remco ons op drie zelfgemaakte bonbons van o.a. witte chocolade en komkommer. De komkommerrestjes van de salade zijn gebruikt om de bonbon een fris smaakje te geven. ‘No waste’ is hier het motto; koken met zo min mogelijk voedselverspilling.

We voelen ons ware Bourgondiërs als we nagenieten van cappuccino en latte macchiato. Intussen smeden we plannen voor ons volgende bezoek. Het is ons in elk geval goed duidelijk geworden: Dining56 is een hernieuwde kennismaking dubbel en dwars waard.

Drie Dolle Dwaze Dagen Dish: voorafje en hoofdgerecht voor € 14,50 (op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 15.00 en 19.00 uur)

Relevante artikelen

Winnaar Smaakvolgers Award

Restaurant recensies Evenementen

Tijdens de eerste publieksavond van Smaakvol Gelderland heeft Smaakvolgers.nl een verkiezing gehouden onder alle horeca deelnemers om te ontdekken, bij welke deelnemer de smaakpapillen het meest verwend worden. Vijf kritische fijnproevers gingen uit eten bij verschillende standhouders. ... Lees meer