Afhaal aanraders: Eetwinkel Stroom

In de rubriek 'Afhaal Aanraders' test de redactie de smakelijkste afhaalmaaltijden van Arnhem voor jou. Deze week Eetwinkel Stroom. Multitalent Estée Strooker opende pas deze nieuwe spot in Arnhem nadat ze haar oude stek, Slaatje Bla, sloot. Ze sloeg de handen ineen met Charis Heising die voorheen mede-eigenaresse van Café Stekker was.

Een soortgelijk concept als Slaatja Bla, echter is Eetwinkel Stroom veelzijdiger: er is lekkere koffie en thee met zoetigheden, je kan er een hip ontbijtje halen of een trendy biertje drinken terwijl je wacht op je trein of maaltijd. De focus ligt op gezond, snel en meenemen. Qua plek is het sowieso een aanwinst, want na het vertrek van een wat armoedige snackbar, schittert daar nu Eetwinkel Stroom.

Herfstig

Er is ruimte om binnen of buiten te eten op een plek waar het nooit saai is: hordes mensen lopen hier elke dag van- of naar het station. Maar je kan ook, zoals ik doe, maaltijden afhalen. Ik sta minuten te turen naar wat ik zal nemen, er is namelijk veel keuze. De nieuwe kaart is net ingegaan, ik zie allerlei lekkere herfstige opties. Salades, wraps, broodjes, soepen, maaltijden…Ik kan bijna niet kiezen. Uiteindelijk ga ik voor de 'lunchsize' ceasar salade met groenten, komkommer, knoflookcroutons, pancetta, ansjovisdressing en boerderijkip (€9,00). Daarnaast neem ik twee maaltijden: herfstpompoen gevuld met paddenstoelenrisotto, venkelsalade en een linzenburger (€11,25) en hutspot met venkelworst en huisgemaakte appelmoes (€11,25).

Maaltijden

Ik neem het eten koud mee zodat ik de maaltijden thuis in de oven op kan warmen. (Uiteraard kan warm meenemen of warm/koud laten bezorgen ook). De maaltijden zien er prima uit, ik ben benieuwd!

Courgetti

De salade is verrassend; hij is gevuld met allerlei 'niet-standaard' groenten en slasoorten, zoals broccoli, wortel, witlof en courgetti, hij is lekker op smaak én het is een goede portie. 

Salade

Ook de herfstpompoen met risotto valt bij ons in de smaak. Zo'n linzenburger ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar deze is in combinatie met de pompoen en risotto heel geslaagd. Alles smaakt heel vers en de venkelsalade verfrist de herfstsmaken nog lekker op.

Dan de hutspot: hier ben ik eigenlijk niet zo dol op, maar ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Je oma zal dit gerecht niet herkennen als hutspot, al vindt ze het vast lekker. We zijn blij verrast met de gekruide hutspot waar de venkelworst een pittig accent geeft. De huisgemaakte appelmoes is een onmisbaar element! In vergelijking met de andere gerechten een 'beetje veel van hetzelfde' misschien. 

Stamppot

Nog een keer?

Eetwinkel Stroom is niet per se goedkoop, je eet echter wel gezond, duurzaam en vers! Ik ga zeker nog eens bestellen of afhalen. Leuke combinaties, niet vet en goed op smaak. Voor een 'afhaalmaaltijd' vind ik de gerechten erg lekker. De salade vind ik het meest geslaagd, al is de pompoen met risotto ook een aanrader. Dat maak je minder snel als je alleen eet bijvoorbeeld, leuk voor de variatie. Volgende keer probeer ik de Green queen salade met onder andere quinoa en rivierkreeftjes, al lijkt de gepofte zoete aardappel met Mexicaanse elementen me ook wel wat. Het eten koud meenemen vind ik een mooie vondst waardoor je na je werkdag niet meer uitgebreid in de keuken hoeft te zwoegen. Geef het eens een kans zou ik zeggen!

Eetwinkel Stroom bevindt zich aan Sonsbeeksingel 160, naast station Velperpoort.

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer