Afhaal aanraders: Enig Alternatief

Header Enig Alternatief

In de rubriek 'Afhaal Aanraders' test de redactie de smakelijkste afhaalmaaltijden van Arnhem voor jou. Deze week belichten we vegetarisch, biologisch eetcafé Enig Alternatief. Vanavond geen zin om te koken maar wél een gezonde maaltijd op tafel? Hup, snel naar Enig Alternatief!

Verantwoord vegetarisch

Een fervente vleeseter schrikt misschien wat van het menu van Enig Alternatief: alle gerechten zijn vegetarisch en soms is het misschien wat lastig een voorstelling te maken bij wat je precies voorgeschoteld krijgt. Maar vrees niet: de gerechten zijn verantwoord, gezond én lekker. Iedere week kun je genieten van een nieuw weekmenu. Deze bestaan meestal uit één of twee salades en een warme hap. Denk bijvoorbeeld aan een quiche en geroosterde groenten met noten. Of Oosters gekruide groenten met couscous.

Pand

Afhalen

Op een doordeweekse avond haal ik de maaltijden af in hartje centrum. Goede bereikbaarheid dus! En ook al duurt het even voordat ik thuis ben, de maaltijd is nog steeds warm als we aanschuiven. Tegenover mij aan tafel: een overtuigd, maar nieuwsgierige carnivoor. Gaat Enig Alternatief in de smaak vallen?

Geen poespas

We eten vanavond geroosterde knolselderij (naar mijn idee één van de meest verrassende groenten!) met linzen en noten, bulgur met champignonsaus en een Italiaanse salade. De laatstgenoemde is wat voorspelbaar: wat olijfjes, tomaten en een ietwat zure dressing. Prima, maar de salade steekt wat vlak af bij de twee andere gerechtjes.
De knolselderij en linzen vinden we allebei erg lekker. Verrassend, want mijn tafelgenoot is normaal gesproken geen fan van peulvruchten. Maar we vinden allebei dat het lekker op smaak is. De kracht zit hem hier in de eenvoud. Geen poespas, het smaakt hartig en je proeft de groenten goed.

Afhaal

De bulgur en champignonsaus worden ook met smaak opgegeten. Zelf had ik nog wel een extra schepje saus erbij gelust, die is namelijk op voordat het einde van de bulgur in zicht is. Het tarweproduct smaakt op zichzelf iets minder spannend.

Gezond afhalen

Waar mijn tafelgenoot zich in eerste instantie nog zorgen maakte of hij wel vol zou zitten, past er aan het eind van de maaltijd geen hap meer bij. "Ik zit vol, ik vond het lekker en dit ga ik zeker vaker afhalen," luidt het oordeel. Wat we allebei erg fijn vinden aan deze maaltijd: we hebben gezond gegeten. Voor €10,75 staat een bord (nou ja, afhaalschaal) vol groenten voor je neus. Voor hetzelfde bedrag laat je een pizza thuis laten bezorgen, maar daar houden we toch een minder verzadigd en tevreden gevoel aan over.

Voor wie nog een ruimte over heeft, heeft Enig Alternatief ook nog zoete afsluiters. En als je jezelf alle moeite wilt besparen, kun je voor een euro meer ook gezellig in het knusse eetcafé aanschuiven.

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer