Restaurant Enjoy & Learn doet haar naam eer aan

Eigenaar Kumar begon restaurant Enjoy & Learn ooit door letterlijk de straat op te gaan en jongeren zonder opleiding of werk te vragen of zij wilden leren koken. Dat bleek een succes! Het restaurant verhuisde naar de rand van het gezellige Marktplein in Geitenkamp en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt leren hier de fijne kneepjes van het restaurant-vak. Wij zijn benieuwd wat ze op tafel zetten!

"Iedereen die hier over de drempel komt, is gelijk," verzekert eigenaar Kumar als hij het concept toelicht. Ze gaan uit van talenten, het eten en leren zijn het belangrijkst. Oorspronkelijk serveerde het restaurant een vast menu, maar één van de jongeren wilde graag meer uitdaging. Nu kun je iedere maand kiezen uit twee vlees-, twee vis- en twee vega gerechten. Samengesteld door genoemde jongere en de kok. Daarnaast verzorgen ze ook catering en aan huis maaltijden. Dit laatste is een maaltijdservice welke lekkere, versgemaakte maaltijden thuis bezorgt. 

Voorzijde Pand Blog

Enjoy & Learn is bijzonder knus ingericht met houten meubels die deels door de eigenaren zelf in elkaar gezet zijn. Leuk detail: oorspronkelijk was het pand een slagerij. Een deel van de witte tegeltjes zijn op de muren achtergebleven als knipoog naar het verleden. De gerechten vinden we op een groot krijtbord en wie een biertje lust, kan zich vergapen aan een muur met verschillende soorten.

Interieur Blog

Net een plakje meer

Tijd om te proeven! Ik kies voor börek: deegrolletjes met feta, spinazie en pijnboompitjes. Qua smaak precies zoals je het bij een Turkse winkel proeft. De kerriemayonaise is een verrassende twist en smaakt er prima bij, net als de pittige kiemgroenten. Tafelgenoot snoept van flinterdunne tonijn carpaccio. Net iets té dun of anders graag een plakje meer, besluit tafelgenoot, want samen met de verkruimelde ei en de knapperige cherrytomaatjes, smaakt het haar goed.

Carpaccio Blog

Verse groenten

Dan de hoofdgerechten. Mijn tafelgenoot eet een hartig stoofpotje van malse rund en bokbier. Past prima bij de tijd van het jaar. Van de verse groente op haar bord wordt tafelgenoot blij. Ze smaken, net als de frietjes, heel prima bij het stoofpotje.

Hoofdgerechten Blog

Mijn vierkazentaart met brie, port salut, en blauwe en oude kaas lijkt eigenlijk een beetje op een stevige kaasfondue in een bakje van deeg. Iedere hap gaat prima samen met de groenten op mijn bord. Die zijn overigens een waardevolle toevoeging; de taart is erg machtig dus ik ben blij met de afwisseling. Na het hoofdgerecht zit ik behoorlijk vol.

Zonder poespas

Plek voor een nagerecht is er eigenlijk niet meer, maar omdat ik de flauwste niet ben, kies ik voor de omgekeerde bananentaart. Die is zonder poespas: zoete banaan omhult door een lekker korstje. Een toef slagroom maakt het af. Lekker! Tafelgenoot kiest voor het kaasplankje en daar herkennen we wat kazen van mijn hoofdgerecht. De kaasplank bestaat uit veel zachte kazen, een hard kaasje was voor de afwisseling lekker geweest. De zoete mandarijn en hazelnootjes vindt tafelgenoot een lekkere en leuke aanvulling.

Kaasplankje Blog

We snappen het: als je niet in de buurt van Geitenkamp woont, zal je misschien niet gauw langsgaan bij Enjoy & Learn. Toch is het restaurant een bezoek waard. Je krijgt een lekkere maaltijd voor een hele vriendelijk prijs. De sfeer is goed, de service is snel én je steunt een mooi concept. En als je zin hebt, kun je de laatste zaterdag van de maand aanschuiven voor de pubquiz. Wij zeggen: reserveren maar!

Adresgegevens

Enjoy & Learn
Geitenkamp 45
6823 HD Arnhem
Telefoon: 026 737 0508

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer