Hartelijk en heerlijk

We kiezen per ongeluk de allerheetste dag van deze zomer voor een bezoekje aan Bos & Heij café + store in de Kerkstraat. Gelukkig staat in de schaduw een gezellig bankje voor ons klaar.

Lemons in lemonade
Normaal mag je binnen je bestelling doorgeven, maar gastvrouw Janneke komt toevallig net een luchtje scheppen. Onze lunchkeuze is gauw gemaakt: mijn disgenote gaat voor de special tosti kaas, chorizo en geroosterde paprika en ik heb zin in bruin brood met zalm, lente-ui, rucola en mierikswortelmayo. Onze dorst lessen we met versgeperste jus d’orange en lemonade raspberry & lemon. (Hee, lemonade komt blijkbaar van 'lemon' = citroen. Nooit eerder bij stilgestaan.)

Lemonade

Bonuspunten
Intussen kijken we goedkeurend om ons heen. Op de vintage tafeltjes vrolijke blikken met geraniums en een weckpotje met rietsuikerklontjes. Op het bankje onder onze billen een bont gekleurd, zelfgehaakt dekentje. De no-nonsense menukaart is uitnodigend en gelukkig niet te overvloedig. We hebben nu geen behoefte aan keuzestress. En Janneke scoort bonuspunten als ze ons midden in deze hittegolf een extra glas water aanbiedt. 

Lunch

Onze lunchgerechten smaken bijzonder goed. De tosti is lekker pittig en knapperig gebakken. Eenvoudig, eerlijk en heel smakelijk. Mijn zalmsandwich komt met heerlijke mierikswortelmayo en (hoera!) kappertjes. Echt fijne smaakcombinaties.

Free wifi
De free wifi reikt zelfs tot op het terras en natuurlijk checken we even onze zzp-mails. Tijd voor Peeze biologische cappuccino, met verse biomelk van Arla en nog meer water. Ook de chocolade-amandel met kaneelcacao smaakt ons prima! Maar we zijn hier om te testen; hoe meer, hoe beter, toch? Dus bestellen we bij onze tweede cappuccino een 'square', die dagelijks wijzigt. Vandaag is dat een heerlijk worteltaartje met een dotje mascarpone en een paar leuke sliertjes wortelrasp. 

Square Met Cappu

Intussen bezoeken we om beurten het toilet voor de ultieme test. Zelfs hier worden we blij van: attente details, grappige designvondsten, milieuvriendelijke verzoekjes en… super schoon!

Droom die uitkomt
Daphne en Janneke blijken beiden ex-juffen uit het basisonderwijs. Daphne opende Bos & Heij in 2011 vanuit haar liefde voor mooie spulletjes. Sinds het najaar van 2015 zwaait haar zus Janneke de scepter in het café, voor ontbijt, koffie, lunch en borrel.

Café Interieur3

"Dit is een droom die uitkomt. Ik bak met eerlijke producten: vers, fair trade, zo veel mogelijk speltmeel en zo veel mogelijk lokaal. Zo komen onze vleeswaren van Evers hier in de straat en het desembrood krijgen we van Tom van Otterlo. De inrichting en de vitrinetjes hebben we zelf bedacht en is in heel prettige samenspraak met aannemersbedrijf Scheerder uitgevoerd. Nu nog wat meer naamsbekendheid en wij zijn dolgelukkig."

Store2

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer