Nog even wachten tot JANS’ ont-popt

Het heeft wel iets: dineren op een tijdelijke locatie. Zeker als die locatie de Jubileumzaal van Musis is: de vertrouwde 'achterzaal' van Mahler, maar dan in een nieuw jasje. Het is namiddag en de Mattheüs Passion van oratoriumkoor Toonkunst is nog in volle gang. Daar is overigens helemaal niets van te horen door de stevig geïsoleerde muren van de historische Muzenzaal. We weten niet zeker of we dat jammer vinden…

Tafelinrichting

Sentimentele romantiek

De ontvangst is hartelijk, maar we zijn dan ook heel vroege gasten; er is pas één ander tafeltje bezet in de eetzaal. Voorlopig krijgen we alle aandacht: we worden naar onze stoelen begeleid, mogen alle vragen stellen die in ons opkomen en worden direct voorzien van mineraalwater en Chardonnay, papadums van ras el hanout met aïoli (méér! méér!) en heerlijk vers desembrood met roomboter en olijfolie.

Papadums

Voor ons is het pure sentimentele romantiek om de oude, maar comfortabele stoelen van Mahler hier terug te zien: jaren geleden hadden we in Mahler onze allereerste date, op precies dezelfde stoelen. Ik maak stiekem een aantekening om later na te vragen of ze misschien te koop zijn.

Zes uur lang gerookt

Thuis hebben we al een beetje gespiekt hoe het pop-op menu er uitziet. We besluiten ieder een ander voor- en hoofdgerecht te bestellen om zo veel mogelijk gerechten te kunnen proeven.

Aardpeersoep

De aardpeersoep wordt aan tafel uit een kannetje in het bord geschonken en smaakt hemels. Maar de zes uur lang zelf gerookte zalm met komkommer, ingelegde groenten en wasabi-ijs mag er ook wezen en ziet er bovendien beeldig uit. 

Zalm

Leuk om een paar bekende gezichten uit de bediening terug te zien en even een praatje te maken. Nu kan dat nog; straks stroomt de zaal vol met Mattheüs-gasten. 

Prettige porties

Het zijn prettige porties, met het oog op nog twee gangen. We zitten klaar voor onze hoofdgerechten: hij risotto met gamba’s, ik lamsbiefstuk met eigen jus. En opnieuw smullen we. De risotto is verrukkelijk romig, de gestoofde lamsnek supermals en van de jus kan ik geen genoeg krijgen.

Lamsbiefstuk

Over het dessert zijn we net iets minder juichend, maar de Snickers-achtige brownie met steranijs-ijs scoort nog steeds een dikke 7. 

Risotto

Misschien één minpuntje dan toch: na afloop van het concert klinkt ineens flauwe achtergrondmuziek uit de speakers. Wie zit dáár nou op te wachten? Wij in elk geval niet; het voegt niets toe aan ons geluk.

2018 03 25 18

We verheugen ons nu al op de echte JANS'; nog een maandje geduld.

Wij smulden van:

  • VOORGERECHT

Crème van topinamboer | truffel | champignon | witte-wijnazijn | peterselie

Gerookte zalm | komkommer | ingelegde groenten | wasabi | radijs

  • HOOFDGERECHT

Romige risotto | geroosterde groenten | gamba | schaaldieren reductie | parmezaan

Lamsbiefstuk | gestoofde lamsnek | aubergine | persilade | eigen jus

  • NAGERECHT

Brownie | popcorn | koffie | toffee | crème Suisse | gezouten pecan | steranijs-ijs

Contactgegevens

JANS'
Velperbuitensingel 25
6828 CV Arnhem

Relevante artikelen

Waan je op Hawaï bij Poké House

Nieuwe ontdekkingen

Zondagmiddag, 13.00 uur. Mijn vriend en ik hebben zin om ergens te gaan lunchen, maar dan wel zo gezond mogelijk. Poké House staat al een tijdje op ons lijstje: kleurrijke poké bowls met vis, vlees en allerlei groente, dat moet wel lekker zijn. Ons besluit is daarom snel gemaakt. Op naar de Mariënburgstraat! ... Lees meer