Konijnenvoer: niet alleen voor konijnen

Konijnenvoer is een restaurant, dat toevallig veganistisch is, aldus de eigenaresse met Marokkaanse roots. Dat komt mij als vegetariër wel goed uit want ik had weer eens zin in keuzestress (en wat anders dan geitenkaassalade of pasta pesto). Bij Konijnenvoer kan ik gelukkig alle gerechten bestellen. Met lichte tegenzin bij vriend, want wat moet hij van de kaart kiezen als er geen vlees op staat?

Voorzijde Pand

Keuzestress?

Nou, Cauliflower bbq wings bijvoorbeeld, of Popcorn tofu bites… Het klinkt veelbelovend en gelukkig hoeven we alsnog niet te kiezen, want we krijgen een proeverij van alle voorgerechten. De kok, een Italiaanse, geeft ons een gedetailleerd verslag van de diverse ingrediënten die de gerechten bevatten. De details kan ik je niet navertellen, maar ik kan je garanderen dat het een grote variatie in verrassende smaken is, die we niet altijd kunnen thuisbrengen. Ook vriend zit aan de andere kant van de tafel te genieten van alle vegan maaltjes. De Nacho’s met sloppy Joe tofu gehakt en 'cheese saus' is zijn favoriet, maar ook de hele zachte en smaakvolle Popcorn tofu bites gaan er als zoete broodjes in.

Voorgerechten

Bescheiden maar sfeervol

Iets te enthousiast hebben we ons laten verleiden door de heerlijke proeverij van voorgerechten, dus we zijn blij dat er wat tijd zit tussen het voor- en hoofdgerecht. In de tussentijd genieten we van de ambiance in het pop-up restaurant. Het is bescheiden maar sfeervol ingericht en het zit tjokvol. Voor een paar mensen is er zelfs geen plekje meer en ze moeten teleurgesteld het restaurant verlaten. Reserveren is aan te raden om een plekje te bemachtigen!

Tafeltjes

Niets verspillen

Als hoofdgerecht krijgen we een heerlijke Pita Gyros met bulgur en tzatziki, Gado Gado: sateh van tempeh met pindasaus en zelfs scrambled tofu (smaakt net als ei!) en polenta friet. Door ons enthousiasme bij het voorgerecht, krijgen we het helaas niet op. Maar gelukkig verspilt Konijnenvoer niks en krijgen we twee bakken vol mee naar huis, inclusief een flink stuk red velvet cake (en geloof me, die ging er later op de avond smaakvol in!).

Hoofdgerechten

Take Away

Wees er snel bij…

Konijnenvoer is een restaurant, dat toevallig veganistisch is. En zo moet je het ook zien. De Marokkaanse en Italiaanse smaken vind je terug in de bijzondere gerechten en dat het ook nog eens veganistisch is, is een (prettige) bijzaak Wil je een gezellig avondje uit, in de watten worden gelegd door enthousiast en informeel personeel én heerlijk eten? Wees er dan snel bij… Ze zijn deze maand nog open op 20, 21 en 22 oktober. In november gaan ze een maandje dicht om te werken aan veel verschillende projecten, zoals nieuwe recepten, een kookboek en zelfs een theaterstuk(?!). In december zijn ze helemaal terug op een nieuwe locatie met (hopelijk) dezelfde lekkere recepten en energie!

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer