Lekker eten in je eigen buurt

Thuisafgehaald.nl is een plek waar thuiskoks en afhalers elkaar ontmoeten. Ben je van plan om iets te maken en of heb je iets over van de vorige avond? Verspil dit niet en bied het aan op de site. Of wil je thuis vers en lekker eten en heb je geen tijd om te koken? Bekijk op de site wie er in jouw buurt een portie over heeft.

Stel je eens voor: je bent nog tot laat op je werk, je hebt zin in een gezonde maaltijd maar de boodschappen moeten nog gedaan worden en vervolgens moet er ook nog gekookt worden. Onderweg naar huis komt de overheerlijke geur van vers eten uit de keuken van je buurvrouw of buurman. Hoe fantastisch zou het zijn als je bij je haar of hem een bord warm eten af kan halen?

Uit nieuwsgierigheid naar de heerlijke geuren die uit haar buurvrouw ’s keukentje kwamen, is Marieke Hart een paar jaar geleden dit initiatief gestart. En het is haar gelukt! Naast dat ze af en toe bij haar buurvrouw een heerlijke maaltijd mag ophalen, heeft ze haar buren ook veel beter leren kennen. En dit is precies de kracht van het initiatief. Wij van Smaakvolgers waren benieuwd naar de Arnhemse thuiskoks en afhalers. We zochten een thuiskok en een afhaler op voor een-tweetje.

  • Rowena – thuiskok

Ik houd van koken! Dit is echt mijn passie. Ik ben van Indonesische afkomst en opgegroeid met uitgebreide maaltijden. Een portie met alleen rijst, groente en vlees is niet voldoende! Hier horen hapjes, bijgerechten en het liefst nog een toetje bij!

Samen met een vriendin had ik er al eerder over gesproken: waarom bestaat er nog geen concept voor mensen die het leuk vinden om thuis lekker te koken? Want hoe je thuis kookt, dat smaakt toch altijd anders. Per toeval ben ik in de toko een affiche tegengekomen van Thuisafgehaald.nl. Dit was precies wat ik zocht!

Rowena

Ik vind het belangrijk dat mijn gezin elke dag vers en gezond eten binnenkrijgt. En als ik dan toch in de keuken sta, waarom zou ik dit niet voor meer mensen doen? Ik doe dit inmiddels al een jaar en elke week haal ik weer voldoening uit het feit dat ik anderen een gezonde maaltijd aan kan bieden en die deze ook waarderen.

Je kan bij mij maaltijden afhalen uit de Indonesische, Surinaamse en Indiase keuken. Mijn inspiratie haal ik uit mijn vakanties in Indonesië, mijn (Hindoestaanse) schoonfamilie en daarnaast kijk ik veel kookprogramma’s en volg ik verschillende blogs.

Inmiddels weet de hele buurt dat ik thuiskok ben, dikwijls komen buren onaangekondigd bij mij aankloppen met de vraag of er nog een portie over is. Ik hoef ze gelukkig bijna nooit met lege handen weg te sturen. Ik word er helemaal happy van door op deze manier anderen te helpen aan een gezonde maaltijd, ik heb aan dit initiatief zelfs een vriendschap overgehouden!

  • Fedosja – afhaler

Ik houd niet van koken. Naast dat ik er niet zo goed in ben, beleef ik er ook geen plezier aan om in de keuken te staan. Maar na een lange dag op m’n werk wil ik natuurlijk wel vers en gezond eten. Een collega wees mij op thuisafgehaald.nl, volgens haar was dat de oplossing voor mijn ‘probleem’.

Nadat ik mijzelf had aangemeld op de website ben ik gaan zoeken naar thuiskoks en maaltijden in mijn omgeving. Tot mijn verbazing was het aanbod groot! Blijkbaar beschikt Arnhem over veel thuiskoks die het leuk vinden om voor anderen te koken. Al vrij snel had ik een heerlijke maaltijd gevonden, bij een thuiskok om de hoek. Met 1 druk op de knop was mijn aanvraag voor een portie verzonden en binnen een paar uur had ik de bevestiging in mijn mailbox: er was nog een portie beschikbaar.

Ik mocht de portie de volgende dag ophalen, rond etenstijd. En zo gezegd, zo gedaan. Rond half 6 stond ik bij de thuiskok voor de deur, tegelijkertijd met nog een andere afhaler. Haar portie lag op dat moment in de pan en mijn portie was daarna aan de beurt. Na zo’n 20 minuten zat ik thuis aan tafel met een warme maaltijd, vers bereid zonder dat ik daarvoor had hoeven zwoegen in de keuken. Ik was overtuigd!

Thuisafgehaald Maaltijd

Sindsdien haal ik regelmatig een maaltijd op bij een thuiskok in de buurt. Ik zoek de maaltijd uit die ik lekker vind, dien een verzoek in en indien bevestigd door de thuiskok, haal ik de maaltijd op. Ik vind het een bijzonder initiatief en ben erg enthousiast. Niet alleen zorgt de website ervoor dat ik zonder moeite vers en gezond eet, het geeft mij ook de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken van Arnhemmers. Een echte aanrader dus!

  • Hebben jullie ook weleens eten afgehaald bij de buren? Zijn er nog meer Smaakvolgers die maaltijden aanbieden? Wij zijn ook erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer