Dineren bij eetcafé Njoy

Sinds kort kun je bij het gezellige café Njoy dineren. De eigenaar, een echte horecaman, wilde graag uitbreiden van café naar restaurant. Hij benaderde een enthousiaste kok en ze reilen nu samen de horecazaak. De kok heeft de vrije hand gekregen bij de samenstelling van het menu. De menukaart is niet zo groot (handig voor twijfelaars onder ons) maar wisselt regelmatig. Ook weten ze de gasten wekelijks te verrassen met een weekschotel. Als de tijd het toelaat komt de kok het eten zelf uitserveren aan de tafel. Dat moesten we van Smaakvolgers natuurlijk uitproberen! 

IMG 1509

Interessante menukaart
Het knusse Njoy heeft een gezellige bar. Bij binnenkomst zit een groepje mensen aan de hoge tafel te borrelen en achterin zit een stelletje te eten. Wij krijgen een plekje tegenover de bar, waarachter de eigenaar, een echte horecaman, biertjes staat te tappen. Wanneer wij gesetteld zijn geeft de enige medewerker naast de kok (eigenaar/barkeeper/bediening) ons een uitgebreide uitleg over de wijnen. Snel daarna buigen we ons over de niet zo grote, maar zeker wel interessante menukaart.

IMG 1512

Bijzondere voorgerechten
Als vegetariër (die wel vis eet) word ik vooral enthousiast van de voorgerechten op de kaart. Een ceviche van Zalm, carpaccio van biet, feta en munt, bouillabaisse… Omdat we allebei niet kunnen kiezen, bestellen we een proeverij van alle voorgerechten. Ik moet oppassen, anders zit ik al vol na de lichtpittige bouillabaisse, de frisse zalm en de verrassende smaak van de bietencarpaccio. Want wat is het lekker!

Voorgerechten

Flets bord & krokante korst
De anti-vlees keuze voor het hoofdgerecht is iets beperkter. ‘Maar’, garandeert de eigenaar me, ‘de asperges zijn zonder de boerenachterham even lekker!’ Ik kan het natuurlijk niet checken, maar ik geloof hem op z’n woord. Een kleurrijk alternatief voor de ham had geen kwaad gekund, want hoewel de smaken nog steeds erg divers en lekker zijn, is het bord wat flets… Niet heel Instagramwaardig natuurlijk ;). Mijn tafelgenoot koos voor de vis met een krokant korstje met een smaakvolle mousseline. Alle gerechten worden trouw uitgeserveerd en toegelicht door de enige chef in de keuken, wat het geheel een persoonlijke touch geeft.

Hoofdgerechten

Geen toetje
We zitten nog lekker na te borrelen en te kletsen en de eigenaar vermaakt zich met zijn (vaste) gasten aan de bar. Na tien uur drinkt hij gezellig een biertje met ze mee. We hadden best willen nagenieten met een Tarte tatin a la Njoy of een Soepje van aardbei, romanov en basilicum ijs. Dat er geen bestelling meer wordt opgenomen, vergeven we maar omdat de rest van de avond zo leuk was.  

Njoy is een gezellige eetcafé waar iedereen zich welkom voelt door het informele contact met het personeel. Het eten is erg lekker en toegankelijk en de sfeer goed. Een gezellig avondje uit!

Relevante artikelen