De redactie tipt…de lekkerste pizza’s

Het is vandaag Nationale Pizzadag! Dat betekent: ongegeneerd pizza’s eten! Voor ontbijt, lunch én uiteraard als avondmaal. De Smaakvolgersredactie is dol op pizza en daarom hebben we ook onze favoriete pizzaspots, inclusief lievelingspizza, in Arnhem voor jullie op een rijtje gezet.

Zappa’s (tip van Leverne)

Mijn nummer 1 voor pizza in Arnhem, altijd lekker! Zappa’s in vijf woorden: smaakvol, snel, vers, betaalbaar en gastvrij. Mijn favoriete pizza was tot op heden de pizza carpaccio, ik ben nu door de uiterst vriendelijke werknemer verleid tot een ‘brie speciale’ (verschijnt spoedig op het menu, echter reeds te bestellen). Twee niet-standaard voltreffers in de pizzawereld. De carpaccio met tomatensaus, kaasmix, groene pesto, carpaccio, rucola en pijnboompitjes (€ 9,95) en de brie speciale met brie, honing, pijnboompitjes, spekjes en rucola (±€ 8,50). Pizza’s die bekender zijn als saladevariant, maar als pizza absolute Italiaanse aanraders! Een dunne knapperige bodem, gebakken in de houtoven en belegd met dagverse producten en geheime ingrediënten van de chef. Een gedeelde eerste plaats voor bovenstaande pizza’s.

Leverne

Eataliano (tip van Liza)

Vooral voor alle bewoners in Arnhem-Noord een aanrader! Naast bezorgen en afhalen is het ook mogelijk om hier knus te dineren. Ik raad Eataliano aan omdat je hier volkorenpizza’s kan bestellen. Vooral als je met kinderen gaat eten is het net even iets gezonder. Meestal delen we de pizza met elkaar maar er is ook een uitgebreid kindermenu in ‘Bambino-porties’. Alle soorten toppings op de volkorenbodem smaakt goed, maar de versie met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas is toch wel mijn favoriet (€9,75). Ideaal hier is ook dat je voor een kleinere variant van 24 cm. doorsnee kan gaan zodat je naderhand nog wat ruimte hebt voor de heerlijke (huisgemaakte) tiramisu!

Liza

Garage Royale (tip van Demelza)

Garage Royale ligt misschien wat afgelegen, maar dat maakt de locatie juist extra bijzonder. Verstopt in het groen van de Veluwe, op een voormalig defensieterrein, vind je het stoere restaurant dat zichzelf zonder poespas omschrijft als ‘bar, pizza, terras’. Wat wil een mens nog meer? Voor mij staat de vierkazen pizza met onder andere zachte mozzarella en taleggio op het menu. Waar kazenpizza’s vaak al snel erg vettig zijn, is dat bij Garage Royale totaal niet het geval. En de bodem? Die is dun en perfect afgebakken. Geen zwartgeblakerd stukje te ontdekken. Eervolle vermelding ook voor de ui op mijn pizza, dat vind ik persoonlijk een fijne toevoeging aan alle kaas! Garage Royale heeft een traditioneel houtgestookte oven en een terras waar kampvuurtjes gestookt worden. Het restaurant is een aanrader in de zomer: je hebt hier een echt vakantiegevoel!

Demelza

Goed Proeven (tip van Jolien)

Aan de bar tegenover de steenoven van goed.proeven loopt het water ons al in de mond. De vriendelijke koks werken hard om heel veel goedgevulde pizza’s in de oven te schuiven. Ik ga graag naar goed.proeven omdat ik geen grote eter ben en ik hier toch verschillende kleinere gerechten kan proeven. Dit keer ga ik toch dapper voor de grote variant van de pizza. Als vegetariër die niet van champignons houdt, heb ik nog nooit de ideale pizzatopping gevonden. Maar de heerlijke combi van smeuïge kaas, courgette voor de bite, smaakvolle peper en frisse citroen maakt the best pizza ever! Ricordo della Vacanze in Sardegna, onthoud die (onmogelijke) naam goed. Voor het eerst uit mijn historie eet ik een hele pizza op, mét korst. Bij goed.proeven kun je veel verschillende gerechten delen, maar ga er ook vooral heen om heerlijke pizza’s te eten!

Jolien

Ristorante Dell’Etna (tip van Nicole)

We stappen een stukje Italië binnen in de warme gastvrijheid van de broers Giuseppe en Angelo Rigaglia en hun zoons. De ontvangst is meteen hartelijk en het is binnen, vlak naast de houtgestookte steenoven, lekker warm. We kijken we onze ogen uit: we zijn in een authentiek Siciliaanse trattoria beland! Speciaal voor mensen die moeilijk kunnen kiezen staat de Quattro Stagioni op het menu. Deze pizza wordt belegd met alle goeds uit de Siciliaanse keuken: mozzarella, ham, champignons en paprika. Maar pizzabakker Giuseppe heeft extra uitgepakt met heerlijk zachtzoete aubergine, Bresaola (gedroogd gezouten mager rundvlees) en twee soorten kaas: grana padano en pecorino.

Nicole

Gavius (tip van Sabine)

Normaal gesproken kun je alleen in de zomermaanden genieten van een pizza bij Gavius. Maar speciaal voor Nationale Pizzadag heeft eigenaar Frank de pizzaoven aangezet. En omdat we met Valentijn tóch uit eten gaan, is dit een uitgelezen kans om langs te gaan! Gavius heeft een speciaal Valentijnsmenu samengesteld met twee keuzes: een pizza buffelmozzarella of een pizza parmaham. Unaniem kozen we voor de tweede. Toen de pizza arriveerde, begrepen we de vraag “willen jullie de pizza delen?” wel… We kregen een enorme hartvormige pizza voorgeschoteld! De smaak is zo lekker als we gewend zijn van Gavius: een dunne krokante bodem, rijkelijk belegd met zelfgemaakte tomatensaus, parmaham en rucola. Zonder enige moeite kregen we het hele hart op! Wees er snel bij, want na pizzadag moet je weer wachten tot de zomer op heerlijke pizza’s.

Sabine

Relevante artikelen