Waan je op Hawaï bij Poké House

Zondagmiddag, 13.00 uur. Mijn vriend en ik hebben zin om ergens te gaan lunchen, maar dan wel zo gezond mogelijk. Poké House staat al een tijdje op ons lijstje: kleurrijke poké bowls met vis, vlees en allerlei groente, dat moet wel lekker zijn. Ons besluit is daarom snel gemaakt. Op naar de Mariënburgstraat! 

Poke House1

'Haloa!'

Poké House bevindt zich in een rustige straat midden in het centrum van Arnhem. Wanneer we de straat in lopen, weten we direct waar we moeten zijn: met een krijtbord buiten én een lichtgevend logo op de muur binnen kun je hier niet ongezien voorbij lopen. Bij binnenkomst worden we lachend begroet door het vriendelijke personeel achter de balie.

Poke House5

Het interieur brengt ons direct in de Hawaiiaanse sferen. De hangstoelen omwikkelt met bloemenkransen en het scherm met palmbomen steken mooi af tegen de rest van het, rustige, geheel.

Poke House4

Keuzestress

Nadat ik aandachtig de menukaart heb bestudeerd, focus ik me op het concept. Die is heel eenvoudig, merk ik al snel. Je kiest een formaat bowl en vult hem met alles wat je lekker vindt. Vis, vlees, groente en rijst of geen rijst? Omdat ik niet kan kiezen besluit ik voor een al samengestelde variant te gaan. Mijn vriend doet hetzelfde. 'Een Haloke zonder rijst en een Tuna Kai mét rijst, alsjeblieft!' Ook bestellen we allebei een smoothie. Daarna nemen we plaatst aan een van de tafeltjes. We zijn benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen!

Poke House3

Kleurrijk geheel

We hoeven niet lang te wachten, al snel wordt ons tafeltje gevuld met kleurrijke producten. Twee goedgevulde bowls die door een ringetje zijn te halen, wat ziet dit er mooi uit! Ook de smoothies, inclusief parapluutjes, zien er lekker uit. Na het maken van de nodige foto’s, #langleveninstagram, kunnen we eindelijk aanvallen. Alle ingrediënten smaken kakelvers en wat een goede combi’s. Heerlijke zalm en avocado, en mijn favoriete ingrediënt: zeewier! Ook mijn vriend smult van zijn bowl met tonijn. De smoothies zijn verfrissend en maken het geheel af. Wat is dit genieten!

Poke House8

Ook voor thuis 

Poké House is dé spot die Arnhem nodig had. Een gezond en sfeervol restaurant met voor ieder wat wils, zelfs veganisten kunnen hier hun hart ophalen. Ben je gek op sushi en Hawaiiaans eten? Dan is dit echt een aanrader! Een fijne toevoeging, je kunt bij Poké House ook bestellen of afhalen. Een goed en gezond alternatief voor die eeuwige pizza en patat. Ik zeg: doen!

Adresgegevens

Mariënburgstraat 8 – Arnhem
www.pokehouse.nl

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer