Popocatepetl, de populairste Mexicaan van dit moment!

Wij zijn uitgenodigd bij Popocatepetl voor een ‘rondleiding door de kaart’. Met een groep eetliefhebbers krijgen we in drie rondes heel veel van de Mexicaanse specialiteiten te proeven. Wauw, wat een ruimte: Popo is enorm met zijn 600 m2! We kijken onze ogen uit.

Popo4 Overzicht

We nemen na een hartelijke ontvangst (van heel veel medewerkers) plaats. We worden direct bediend, alles gaat in een razend tempo. Het personeel is alert en vriendelijk. Eenmaal zittend voelt Popo niet zo groot meer aan als bij binnenkomst. Fijne verlichting, voor zo’n grote ruimte een goede akoestiek en veel zitplaatsen in verschillende sferen. Je kan hier perfect naar hippe Arnhemmers kijken.

Voorgerechten 'to share'

De eerste eetronde, een aantal voorgerechten ‘to share’. Onze top drie:
1. De gemarineerde zalm met black beans en limoenmayonaise: zacht en vol smaak.
2. De Geroosterde padron pepers met chorizo, zeezout, sinaasappel en amandel. Lekker als snack, je blijft ervan eten.
3. De sticky chicken wings. Kluiven is de enige optie. Verfrissingsdoekjes zijn hierbij absoluut nodig. De kip is erg mals en licht pittig.

Popo3 Overzicht

Meer dan 'standaard' Mexicaans

Het eten blijft komen, wij blijven maar eten. Heel leuk om met anderen deze ‘hapjes’ te bestellen naast bijvoorbeeld de kruidige Portugese witte wijn. We hebben al bijna teveel gesnackt om van de hoofdgerechten te proeven. We doen het uiteraard toch.  Er is veel meer dan de ‘standaard’ Mexicaanse gerechten die we wellicht in ons hoofd hebben. Bijvoorbeeld de rib-eye en de lamsstoofschotel. Voor iedereen wat wils. Onze aanrader van de hoofdgerechten zijn de gamba’s uit de oven. Lekker gekruid en combineert goed met de zoetzure vruchten, pittige rijst en de tortilla’s.  

Ondertussen komen er ook cocktails op tafel, één van de specialiteiten van Popo. Het ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit. Onze favoriet: El diablo met tequila, crème de cassis, limoensap, tabasco en ginger ale. De  gember en tabasco combineren verrassend goed, zoet, pittig en kruidig. Heel interessant.

Popo7 Overzicht

Laatste ronde

De laatste eetronde waren de nagerechten. Wij zijn niet zulke dessertliefhebbers, maar om ons heen zien we de meeste borden leeggaan. Wij vinden de churros met kaneelsuiker, chocoladesaus en vanille-ijs het lekkerst. De andere nagerechten zijn niet zo onze smaak.

Popo6 Overzicht

Echt een aanrader!

We hebben een goede indruk gekregen van deze nieuwe aanwinst. Wij vinden Popo vooral een echte tip om met vrienden te borrelen met alle lekkere hapjes en drankjes. Het is gezellig en toegankelijk. Leuk personeel dat goed inspeelt op de gasten.
Op vrijdag en zaterdag komt er ’s avonds een dj draaien, daar zijn we benieuwd naar. Met lekker weer (daar moeten we nog even op wachten) gaat het terras met 140(!) zitplaatsen open, wij zien onszelf daar zeker zitten naast de fontein met een cocktailtje.
Binnenkort gaan we nog een deel van het menu bestellen want we hebben toch nog lang niet alles kunnen proeven!

Popo5 Overzicht

Relevante artikelen