Proefverslag Eetcafe Beide Dames Arnhem

Proefverslag Beide Dames in Arnhem

De redactie van Smaakvolgers vraagt regelmatig een Smaakvolger op Facebook of smaakvolgers.nl om voor ons te gaan proeven. Maartje Valkestijn ging naar Eetcafe Beide Dames. Hieronder haar verslag.

We zijn vanavond heerlijk uit eten geweest bij Beide Dames! 

Vrijdagavond 27 december, alsof onze buikjes nog niet rond genoeg zijn, plakken we er gewoon nog even een derde kerstdag achteraan. Ik heb de eer om te gaan proeven bij Beide Dames.

Proefverslag Maartje Valkestijn 1

Mijn vriend en ik wonen op loopafstand van dit eetcafe maar waren er nog nooit binnen geweest, heb me altijd al verwonderd over de leuke woordspeling "Beide Dames". Het is op twee manieren te interpreteren. We worden hartelijk verwelkomd door de twee eigenaressen Pauline en Corrine.

Vrouwelijk

Het valt ons gelijk op dat het restaurant haar naam waarmaakt. Een vrouwelijke uitgesproken inrichting, een hele frisse wind vergeleken met het oude interieur van het vorige Eetcafe Deksels. De kaart van Beide Dames is klein en overzichtelijk. Het bestaat uit een selectie van herkenbare oude vertrouwde gerechten en veel sjiekere gerechten.

Is dit wel een eetcafe?

Ik bestel de tempura van gerookte eendenborst met een frisse salade. O mijn god, wat is dat lekker! Als hoofdgerecht neem ik de konijnenbout met sinaasappelsaus en aardappels en groenten. Deze gerechten zou je echt niet snel in een eetcafé verwachten. De borden zijn allemaal prachtig opgemaakt en vol van kleur en smaak.

Proefverslag Maartje Valkestijn 2

De bediening is erg snel en we worden goed geadviseerd met bijpassende wijnen. Beide Dames hebben oog voor detail. Het water wat we bij het eten hebben besteld is voorzien van wat munttakjes en er staan schattige bloemenvaasjes op tafel.

Als nagerecht is het mogelijk om "aangeklede koffie of thee" te bestellen. Mijn aangeklede cappuccino is verrukkelijk! Het wordt geserveerd met een kleine appelflap, witte en pure chocolade mousse. De eigenaressen Pauline en Corrine doen hun uiterste best om het beste Eetcafe van Arnhem te worden, wat mij betreft zijn ze heel goed op weg!

Heel veel dank aan Smaakvolgers voor dit leuke initiatief om de "gewone Arnhemmer" bij verschillende restaurants te laten proeven om een goed beeld te krijgen van culinair Arnhem.

Maartje Valkestijn

Update: Beide Dames is inmiddels gesloten.

Relevante artikelen

Momento

Nieuw: Momento

Nieuwe ontdekkingen Interviews

Na 20 jaar ervaring in de horeca vindt Lion Hermsen het tijd om zelf iets te gaan ondernemen. Niet het eerste het beste restaurant. Nee, het grootste restaurant van Arnhem! Dat is Momento, het restaurant in het nieuwe Rozet gebouw aan de Oude Oeverstraat. Smaakvolgers ontdekt én proeft het Momento concept.... Lees meer