Bij Visje & Vleesje wordt Raen Lee

Hui Hu, eigenaar van Bij Visje & Vleesje, is vastbesloten: het roer gaat om. De afgelopen drie jaar deed hij veel horeca-ervaring op en keek hij de kunst af van kanjers als Gordon Ramsay en Jamie Oliver. De tijd is rijp om terug te keren naar zijn Chinese roots. 

In zijn nieuwe restaurant (Ruiterstraat 8) eet je straks het allerlekkerste uit de Oosterse keuken, met een modern snufje Hui. Veel persoonlijker kan het sowieso niet: zijn gloednieuwe 'Asian eating house' draagt de naam van zijn dochter Raen (2) (Chinees voor 'daadkracht'), gecombineerd met het Chinese woord Lee, dat zoveel als 'sterk' , maar ook 'doorzetten, iets afmaken' betekent.  

Puur en fris

In Raen Lee gaat Hui Hu (27) heel veel van zichzelf steken, niet alleen als chef-kok, maar ook als gastheer: "Ik kom uit een familie waar op feestdagen altijd extra uitgebreid en lekker werd gekookt. Er zijn zóveel smaken waar ik de Arnhemmers graag mee wil laten kennismaken. Púre, frisse, authentieke smaken, zonder smaakversterkers. Dat kunnen Oosterse klassiekers zijn, maar dan wel in mijn eigen, eigentijdse jasje." 

Afbeelding 3 500 X 333

Poespas

Liflafjes als druppeltjes schuim en kunstige vegen, daar houdt Hui niet van. "Ik zie liever niet teveel op een bord; de producten moeten voor zich spreken. Presentatie is best belangrijk, maar smaak staat altijd voorop. Eten heeft niet veel poespas nodig om lekker te zijn." De afgelopen jaren verzamelde Hui een flink aantal succesgerechten, om een regelmatig wisselende kaart uit samen te stellen. Daar komt straks ook gestoomde vis op te staan, die aan tafel wordt bereid en desgewenst gefileerd: "Een gerecht dat wij zelf vaak eten tijdens familie- en feestdagen. Ook hier ga ik mijn eigen draai aan geven."  

Borrelsnacks

Op dit moment werkt een klusteam hard aan het nieuwe in- en exterieur: jaren zeventig met een moderne twist. Hui doet niets anders dan knopen doorhakken en beslissingen nemen over de verbouwing.

Afbeelding 2 500 X 333

Al bijna af is de prominente bar in het midden van de zaak. Want behalve Aziatisch eten kun je bij Raen Lee straks borrelen en cocktails drinken. "Je kunt hier goed eten én drinken. Elke vrijdag en zaterdag vanaf tien uur ’s avonds gaan we borrelsnacks serveren. Ik zou het leuk vinden als mensen na het eten aan de bar blijven hangen voor een biertje of een lekkere, Oosters getinte cocktail." 

Afbeelding 4 500 X 333

Horecafamilie

Raen Lee is vanaf augustus dagelijks geopend, van 17.00 uur tot sluitingstijd. Dat wordt nog flink aanpoten. Maar met ouders die in Oosterbeek het chique Chinees restaurant Fong Chen runnen en broer Jin die de scepter zwaait bij Bistro Velvet weet Hui waar hij aan begint: "Ik ben niet vies van hard werken; daar ben ik mee opgegroeid. Als kleine jongen stond ik al bij mijn ouders achter de nasi en bami. In dit eethuis zit mijn hele ziel en zaligheid. Verder kan ik alleen maar hopen dat het een succes wordt." 

Relevante artikelen

Woarst Delicatessen: Italiaanse lekkernijen in hartje Arnhem

Lekkere nieuwtjes Proeverijen

Donderdagmiddag, 16.00 uur. De bel gaat. Het is Matthias van Woarst Delicatessen, hij komt de borrelplanken brengen die we hebben besteld voor een borrel met collega's. Snel open ik de deur en vol verwachting kijk ik naar hetgeen in zijn handen. Mijn teleurstelling moet Matthias zijn opgevallen, want hij reageert direct: "Ik moet de borrelplanken nog wel even opmaken, anders is er na de autorit niets meer van over!"... Lees meer