De gezichten van… Ristorante Rossetti in Velp

Het verhaal van Rossetti begint met een piepjonge Italiaanse vakantieliefde. En liefdesverhalen smaken altijd goed…!

In 2009 leerden Lea uit Tiel en Gigi uit Puglia (toen allebei 18) elkaar kennen op een camping in Ravenna. Lea had een vakantiebaan in het animatieteam; Gigi werkte daar in de horeca. Lea: "We waren de jongsten van het team en hadden meteen een klik. Je mag het ook 'liefde op het eerste gezicht' noemen, hoor. Een jaar lang hadden we een LAT-relatie, want ik moest voor mijn studie als onderwijsassistente terug naar Nederland. Elke schoolvakantie vlogen we heen en weer: óf Gigi kwam naar Tiel óf ik ging naar Italië."

Lea En Gigi Blog

Gigi: "Daarna vonden we allebei een baan in de bar/restaurant van een vakantiepark op Corsica. Daar bleek al snel hoe goed we kunnen samenwerken. Samen bedachten we heel succesvolle cocktailavonden; de bar had nog nooit zo goed gedraaid. De manager zag ons wel zitten en bood ons een contract aan. Maar ik voelde dat onze toekomst in Nederland lag. De economische omstandigheden in Italië zijn nou eenmaal minder rooskleurig. In september 2010 gingen we samenwonen bij Lea’s moeder in Tiel."

Jongste horecaondernemersduo

Om in korte tijd zo veel mogelijk geld te verdienen, nam het stel alle baantjes aan die ze maar konden vinden. Gigi droomde al zijn hele leven van een eigen horecazaak. In 2011 kochten ze samen restaurant Rossetti in Velp, waar ze vrij snel in het appartement boven de zaak gingen wonen. Op hun 21ste waren ze samen het jongste horecaondernemersduo van Gelderland.

Voorzijde Blog

Gigi: "Mijn familie heb ik van tevoren niets verteld, omdat ik wist dat zij zich dan zorgen zouden maken. Na het grote nieuws kregen ze er vanzelf vertrouwen in. Ze kwamen al snel naar Nederland om de zaak te bewonderen. Tot 2015 stond ik zelf in de keuken; Lea werkte als gastvrouw en deed het papierwerk op kantoor." Lea: "Gigi kent van huis uit alle smaken uit de Italiaanse keuken. Hoe langer je kookt, hoe beter je wordt."

Interieur Blog

Italiaanse chef-kok

"In 2015 zijn wij getrouwd in Vieste, een mooi plaatsje aan de kust van Gargano (Puglia)," vertelt Lea verder. "We waren voor ons restaurant op zoek naar een Italiaanse chef-kok en plaatsten een oproep op Facebook. Het is dus niet helemaal toevallig dat Luca Giardino ook uit Vieste komt, onze trouwlocatie. Hij heeft eerst een tijdje in Arnhem op kamers gewoond; later zijn zijn vrouw en kind ook naar Nederland geëmigreerd."

Trouwfoto Lea Gigi Blog

Bloemetjes buiten

Team Rossetti bestaat uit leuke, jonge collega’s die af en toe na sluitingstijd nog even samen de bloemetjes buiten zetten. Gigi: "We kunnen werk en privé goed scheiden; we hebben geleerd om werkzaken thuis te parkeren. Dat moet ook wel, anders praat je alléén nog maar over de zaak. Onze gasten zijn heel gevarieerd, van jong tot oud, van gezinnen tot senioren. We hebben inmiddels ook veel vaste gasten, uit Velp en daarbuiten. Je kunt bij ons eenvoudig en lekker eten, voor 40 of voor 100 euro, precies waar je zin in hebt."
Lea: "We hebben een vast menu van traditionele gerechten, zoals saltinbocca en ossobuco. Voor het weekmenu krijgt Luca de vrije hand. Maar er staat áltijd vis op de kaart; onze chef komt niet voor niets uit een havenplaatsje aan zee."

Bord Blog

Leuk lijstje

Typisch Nederlands?

  • Gigi: "In Nederland verloopt alles keurig op afspraak en op tijd, dat vind ik prettig. In Italië kun je over tijdstippen beter geen afspraken maken."

Typisch Italiaans?

  • Lea: "De vanzelfsprekende familiewarmte. Italianen zijn niet alleen close met hun broertjes of zusjes, maar ook met neefjes, nichtjes, ooms, tantes. De familieband is veel hechter dan vaak in Nederland. Ze zoeken elkaar vaker op en hebben een familiegroep op WhatsApp."

Favoriete Nederlandse gerecht?

  • Gigi: "Andijviestamppot! Of een kroket."

Favoriete collega-restaurants:

  • Chic: De Watermolen in Velp
  • Casual: Vlees & Co in Arnhem
  • Italiaans: Da Claudio in Huissen

Toekomstplannen?

  • Een nieuwe overkapping op het terras
  • Een sfeervolle binnentuin
  • Renovatie van onze keuken

Contactgegevens

Ristorante Rossetti
Emmastraat 10-12
6881 ST Velp
Telefoon: 026 364 4084

Relevante artikelen

De gezichten van.. Buongusto

Interviews

De redactie van Smaakvolgers zet elke maand gezichten uit de Arnhemse horeca in de spotlights. Een blog dat niet volledig draait om lekker eten en drinken, maar juist om de personen erachter! Buongusto viert dit jaar haar 5 jarig jubileum, de hoogste tijd voor een ontmoeting met Tom en Mariska.... Lees meer