Eet de lievelingsgerechten van Arnhemmers op Ruimtekoers

Op een regenachtige zaterdagmiddag wandelen we van de bushalte naar het enorme kantoorpand aan de Groningersingel waar Ruimtekoers 2017 plaatsvindt. Hier kun je op cultureel avontuur in Arnhem-Zuid. Wij zijn te laat om van het programma te genieten maar kunnen nog wel een rondje door het gebouw lopen. Van een ballenbak komen we in een tuin van rust naar een sfeervolle verdieping met graffiti en een dj. Van de 1e verdieping lopen we zo langzaamaan naar de mooiste verdieping van allemaal; A Place To Eat.

Ruimtekoers Sfeer

Ontspannen sfeer

Waar het in de rest van het gebouw vrij rustig was, lopen we hier binnen in een oase van gezelligheid. De verschillende stoelen aan de lange tafels worden warm gehouden door heel diverse mensen; oudere mensen, jonge stelletjes, gezinnen met kinderen en vriendengroepen. Wij nemen plaats tussen al het vertier met ons eerste gerecht: groentesoep met een broodje. We konden het eten zelf ophalen uit de keuken die gerund wordt door vrijwilligers. Zij koken de lievelingsgerechten van mensen uit de wijk met, waar het lukt, biologische ingrediënten uit Arnhem.

Ruimtekoers Voorgerecht

Voorgerecht

Na een heerlijke groentesoep met de bijzondere bijsmaak van kerrie, hobbelen we weer naar de keuken voor het hoofdgerecht. Er staan twee keuzes op de kaart, de lievelingsgerechten van Boris: een vegetarische stoof met aardappelpuree en een stoofpeer en een pittige curry met tofu. Allebei vegetarisch wat voor mij als vegetariër niet slecht uitkomt.

Ruimtekoers Boris

Hoofdgerecht

De curry was voor mij helaas té pittig, zelfs met een biologische sapje met appel en vlierbloesem ernaast. Maar de stoof was heel érg lekker. Als vegetariër mis ik het heerlijke stoofvlees zoals mijn moeder het maakte weleens. Maar deze malse variant kon het origineel met gemak vervangen. De groenten waren erg zacht en heerlijk van smaak. Het werd geserveerd op kartonachtige bordjes, dit maakte de hele sfeer compleet.

Ruimtekoers Hoofdgerecht

Nagerecht

Als nagerecht kregen we een lekkere hangop met rode bessen en walnoot. Inmiddels hadden we het een beetje koud gekregen in het gebouw, maar de lieve mensen achter de bar en in de keuken maakten dat helemaal weer goed.

Je kunt lunchen van 12:00-17:00 en dineren van 17:00 tot 20:00. Voor een 3 gangenmenu betaal je 11,50. Het pop-up restaurant is er nog tot 25 november dus je hebt deze week nog de kans om het te komen ervaren!

Ruimtekoers Nagerecht

Relevante artikelen