Smaakvolle terugblik op 2017

Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes hebben we het jaar 2018 weer goed ingeluid. Daarbij breekt ook de tijd aan dat we kunnen terugblikken op 2017. Wat is er weer veel gebeurd! We hebben weer een flinke lijst met nieuwe ontdekkingen, Arnhem wordt goed vertegenwoordigd in de uitreiking van de Misset Horeca koffie top 100, maar we hebben helaas ook afscheid genomen van een paar leuke restaurants. Wij blikken graag met je terug op 2017!

Raen Lee 

Zijn de verwachting van 2017 uitgekomen?

De verwachting was dat in 2017 de horeca in Arnhem zou krimpen. Maar niets is minder waar: horeca wordt steeds belangrijker! Arnhem is weer nieuwe adresjes rijker. De volgende restaurants hebben in 2017 hun deuren geopend:

 • Popocatepetl
 • Het Taphuys
 • De Tostibar
 • Zafvino Traiteur
 • Raen Lee
 • Vieux de Paris – tweede vestiging
 • De Pizzabakkers
 • De Staat
 • De Groen
 • Woarst
 • Eethuis Moush Moush
 • Nova Munde
 • The Workstation
 • Haute Dog

Taphuys Smaakvolgers

Naast al deze nieuwkomers hebben een aantal andere restaurants 2018 helaas niet gehaald. De Vrolijckheit, Spijk, Roses en Osteria Vicini zijn helaas gesloten. Lang staan de panden niet leeg, want Arnhem wordt verreikt met een heleboel nieuwe concepten. Wij zijn erg benieuwd naar de Arnhemse Foodhallen, Jamie Oliver’s Pizzeria, Soundtrek en de Ribs Factory. Nog even wachten maar dan kunnen we genieten van deze nieuwe horecagelegenheden!

 

Wat gaat 2018 ons brengen?

De gezondheid van de planeet vinden we steeds belangrijker. Grote kans dat we dit gaan terugzien in de horeca. Plantaardig en duurzaam eten waar makers eerlijk over zijn wás bijzonder, maar zullen we in 2018 steeds vaker terugzien op de menukaarten. Ben jij hier bewust mee bezig?

 Florian

Best gelezen blogs

Restaurants gooiden het roer drastisch om: Visje & Vleesje in september Raen Lee geworden en een francofiel besloot in een halve middag de broer van Vieux de Paris te openen… We hebben een boel blogs geschreven in 2017. Dit waren jullie favorieten:

Popo 

Top 5 populairste restaurants

Het restaurant dat nu al drie jaar op rij het meest bezocht wordt op Smaakvolgers.nl is Stella by Starlight. Bij Stella by Starlight kom je terecht in een vintagehuiskamersfeer waar je een grote diversiteit aan gerechten vindt. Ben jij er al geweest? Garage Royal is een nieuwkommer en doet het erg goed. Met de unieke buitenlocatie midden op de Veluwe, snappen wij wel waarom. Osteria Vicini staat op nummer drie, gevolgd door De Blauwe Hoek. Dit jaar hebben we De Kookplaats toegevoegd aan dit toplijstje. Het restaurant sluit volledig aan bij de trend van 2018: biologisch en duurzaam dineren.

Stella 

Arnhemse horeca in de prijzen

Wat we in deze terugblik natuurlijk ook even moeten benoemen, is de uitreiking van de Misset Horeca Koffie top 100 2017. Arnhem wordt enorm goed vertegenwoordigd in deze lijst! We kunnen met trots zeggen dat er dit jaar maar liefst 8 Arnhemse horeca gelegenheden in de prijzen zijn gevallen. Met Josephine Coffee op nummer 1, gevolgd door Caspar, Hotel Papendal, Hemels, SubUrban Chef, Stan & Co Arnhem, Osteria Vicini en Bar Florian.

Afgelopen jaar is er een boel gebeurd en veranderd. Bedankt voor het volgen en proost op veel gezelligheid en smakeljike etentjes in 2018!

 

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer