Afhaal Aanraders: Traiteur ZafVino

In de rubriek 'Afhaal Aanraders' test de redactie de smakelijkste afhaalmaaltijden van Arnhem voor jou. Deze week belichten we traiteur ZafVino. De meesten zullen het restaurant ZafVino kennen. We kunnen nu de heerlijke pasta’s en andere lekkernijen ook afhalen bij Traiteur Zafvino op steenworp afstand van het restaurant. Daar hebben wij wel oren naar.

Italiaans feest

We stappen de winkel binnen en zien overal lekkere dingen. Links staat een kast vol kleurrijke Italiaanse producten. Voor ons is de open keuken waar het heerlijk geurt. En verspreid in de winkel staan een drietal vriendelijke mannen. Het water loopt me in de mond (door de gerechten, al zijn de mannen ook noemenswaardig).

In overleg plaats ik mijn bestelling, zelf kiezen vind ik een lastige. Het ziet er allemaal zeer aantrekkelijk uit. Na de vraag: ‘gaan jullie eten? Of gaan jullie éééten?’ sta ik al te trappelen. Het liefst wil ik alles proeven. Wij willen éééten!

Winkel1

Kasten vol plezier

Terwijl mijn tafelgenoten het eten uitzoeken, duik ik de kasten in. Olijfolies, limoncello, kruiden, gedroogde paddenstoelen, noem maar op. Ik moet me inhouden om geen half maandsalaris stuk te slaan. Ben je opzoek naar een cadeau voor kook- en eetliefhebbers (of jezelf), dan is Traiteur ZafVino absoluut een aanrader. Ik wrik me los van de producten, ons eten staat klaar!

Waar zal ik beginnen?

Ik kom thuis met een enorme gevulde tas met diverse pasta’s, sauzen én tiramisu.
Wat staat er op het menu?

  • Verse tagliatelle
  • Voor erbij: paddenstoelenroomsaus (truffel!), fruits de mer, auberginesaus
  • Gevulde pasta met aubergine en gerookte kaas
  • Ravioli met paddenstoelenroomsaus
  • Tiramisu

Waar zal ik beginnen? Ik verwarm schalen voor en ga aan de slag. De tagliatelle moet drie minuten koken. De helft gaat in een warme schaal, de helft meng ik met de fruits de mer. De ravioli verwarm ik met saus en al in een pan een paar minuutjes. De grote gevulde pasta bak ik kort in wat olijfolie. De sauzen warm ik apart op.

Waar zullen we beginnen?

Het belangrijkste gedeelte breekt aan: het eten! We eten vanavond met z’n drieën, het is moeilijk om te kiezen waarmee te beginnen. Ik neem alles tegelijk. De anderen proeven apart de gerechten, zij zijn beter opgevoed dan ik. We zeggen in het begin niet veel behalve dingen als ‘zoooo, dit is lekker’, ‘zet er maar in dat dit mijn favoriet is’ en  ‘ik maak die saus even op hoor! Oh, had jij ook nog gewild? Jammer.’ Na de pasta’s volgt de huisgemaakte tiramisu.

Gerechten1

Favoriet 

We zijn het erover eens dat de saus van aubergine een absolute topper is. Wat is dit lekker! Past bij alles, perfect gekruid, de vleeseter zal vergeten dat er geen vlees in zit. Gecombineerd met de gevulde pasta met aubergine helemaal compleet.
De ravioli met truffelsaus gaat ook als een speer, romig en zacht. Wie van truffel houdt, zal blij tafelen.
De fruits de mer loopt iets minder hard, ik vind hem iets te pittig door de rode peper en de knoflook. Ik verzacht het met wat verse parmezaan. Dit gerecht zie ik meer voor me op een terras met een lekker glaasje pinot grigio erbij.

De tiramisu vinden we ook alle drie een groot succes. Dit is compagnon M’s favoriet. Ik lik de bakjes uit (en dat doe ik anders nooit, echt waar).

Gerechten2

Ons eindoordeel

We zijn allen erg enthousiast. Uiteindelijk gaat vrijwel alles schoon op. Het leek zo veel voor drie personen… Het is dat de winkel om 17.00 uur gesloten is, ik ben bijna in staat nog het fietsje op te springen voor nog een tiramisu.


Alles is zelfgemaakt en dat proef je. Alsof er een Italiaan in jouw keuken heeft gestaan. De gerechten wisselen per dag, wat absoluut een voordeel is voor de pastaliefhebber met wat minder tijd of veel zin in ZafVino’s. De klassiekers (melanzane, lasagne en ragù) zijn vrijwel altijd verkrijgbaar. Voor een eenpersoonsmaaltijd betaal je tussen de 6,00 en de 8,50. Zo’n maaltijd bestaat uit een pasta inclusief saus.De sauzen zijn ook apart verkrijgbaar voor 2,50 per 100 gram. De tagliatelle is 1,50 per 100 gram. Een bakje tiramisu kost 4,50. Wij vinden de prijs-kwaliteit erg goed. Heerlijk gegeten, zeker voor herhaling vatbaar!

Traiteur ZafVino (Kerkstraat 31) is geopend van woensdag (12.00 uur tot 17.00 uur) tot en met zaterdag (11.00 uur tot 17.00 uur).

Relevante artikelen