Charmant stukje oud Parijs in Arnhem

Nog zo'n 60 stoelen wachten op een nieuw stofje. Piet van Lieshout is vastbesloten ze allemaal eigenhandig opnieuw te stofferen; bordeauxrood uiteraard. Want de inrichting van Vieux Paris (voormalige Bistro Piaf) aan het Velperplein wordt Franser dan ooit.

Wie afgelopen juli ArnhemProeft! bezocht in het Musispark, heeft het gerucht misschien al opgepikt: Vieux Paris krijgt een grote broer! Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de voormalige Bistro Piaf op het Velperplein. De 'kleine Vieux' aan de Klarestraat 15 blijft overigens gewoon bestaan; dat kun je straks reserveren voor 'diner privé’'(private dining).

Piet

Frans karakter

Eigenaar/chef cuisinier Piet van Lieshout: "Het gebouw van Bistro Piaf was al mijn eigendom, maar de vorige uitbaters wilden ermee stoppen. Dat was mij een doorn in het oog, zeker toen ik begreep dat het zijn oorspronkelijke Franse karakter zou verliezen. Tja, dan denk je een halve middag na en besluit je om er dan toch maar zelf mee verder te gaan."

Francofiel

Piet is francofiel in hart en nieren. Al heel zijn leven komt hij graag in Parijs en geniet hij van de Franse sfeer, het straatleven en de eetcultuur. Van 1999 tot 2007 voerde hij, naast zijn niet-horecabedrijf, zijn eerste eigen restaurant Bistro Piaf. In 2007 stopte hij met de horeca, omdat zijn reguliere bedrijf alle energie en tijd opslokte. Maar in 2016 zag Vieux Paris in de Klarestraat het levenslicht, dat onmiddellijk een doorslaand succes was. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zit het charmante restaurantje bomvol.

Vieux Paris 1

Huisregels

"In de 'kleine Vieux' hebben we maar 26 couverts. Hier in de grote kunnen we 65 tot 70 gasten ontvangen. Aan de formule gaan we trouwens helemaal niets veranderen. De menukaart blijft zoals-ie is: de ouderwetse Franse keuken met pure ingrediënten, zonder opsmuk en tierlantijntjes. En onze huisregels gaan hier ook gelden, dus niet bellen of appen tijdens het eten. Daar stoor ik me behoorlijk aan in andere etablissementen. Zit je nou met elkáár te eten of met degene met wie je appt?"

Barokke spiegels

'Grand' Vieux Paris lijkt al behoorlijk op een Franse oase in Arnhem: pluche, gordijnen met embrasses, glas-in-loodpanelen, talloze barokke spiegels. Wie hier komt dineren, vergeet even dat hij niet aan de Seine, maar vlakbij de Rijn zit. Inrichting en styling komen volledig uit Piets eigen koker. Centraal verrijst een bescheiden bar, waaraan je casual kunt dineren. "Dat is heel populair tegenwoordig en ik heb er goede ervaringen mee," aldus Piet. "Volslagen onbekenden die na het gezamenlijk eten aan de bar goede bekenden zijn geworden. Ik zelf zal achter de grote Green Egg staan, vandaar de grote afzuigkap."

Thumbnail 1

Mise-en-place

De keukenbrigade aan het Velperplein wordt uitgebreid met twee medewerkers die Piet helpen met de mise-en-place en de dinervoorbereidingen. "We gaan een dag méér open, ook op de woensdagavond, dus ik kan wat helpende handen goed gebruiken."

Voorlopig is hij druk met de 60 stoelen die wachten op een fris nieuwe stofje. En kijkt hij uit naar 14 september: de dag dat de deuren van zijn Franse oase opengaan.

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer