WijnSpijs Surprise Dinner: niet nadenken, gewoon genieten

11.00 uur ’s ochtends: ik krijg een mailtje van WijnSpijs. We hebben ons aangemeld voor een Surprise Dinner en weten nog niet wat ons te wachten staat. Alleen het eerste restaurant wordt verklapt. De voorpret begint ’s ochtends al. Ik deel de info met mijn partner en we hebben zin in een avond vol verrassingen!

Wie is de Mol

We arriveren bij het eerste restaurant: De Staat.  We worden hartelijk ontvangen en krijgen een hoge tafel aan het raam met uitzicht op de Eusebiuskerk. In het restaurant hoor je geroezemoes van gezelligheid en het is een beetje donker. Dat geeft een knus borrel-gevoel.

De wijn wordt direct ingeschonken en we krijgen er een flesje water bij. We krijgen 2015 Zonnebloem Pinotage van Stellenbosch. De serveerster vertelt dat de wijn heerlijk is en dat ze hem zelf geproefd heeft. Als we later vragen waarom deze wijn gekozen is, geeft ze ook aan dat ze er geen verstand van heeft. We hadden eigenlijk verwacht dat er wel iets meer informatie over de wijn zou worden verteld. Desalniettemin was de wijn inderdaad heerlijk: vol van smaak en passend bij het gerecht: dumplings met eend, geserveerd met frisse rettich en lekkere soja saus. Door de eend komen de zoete tinten van de wijn ineens naar boven, erg lekker!

Voorgerecht De Staat

Envelop met coördinaten

Pas na het gerecht krijgen we een zwarte envelop. Het geeft een 'Wie is de Mol' achtig gevoel. In de envelop zitten coördinaten van de volgende bestemming: Stadsvilla Sonsbeek. Een leuke verassing! We wandelen er in zo’n 20 minuten naartoe, loopafstand is een breed begrip. Wij vonden het fijn, maar in de aangegeven planning moesten we eigenlijk binnen 15 minuten op de volgende plek van bestemming aankomen. Dat was dus niet helemaal haalbaar, maar gelukkig was het geen probleem.

Pittige combi

Stadsvilla Sonsbeek heeft een prachtig chic uitstraling, zowel van binnen als van buiten. Ook hier krijgen we een hartelijk welkom en wederom een mooie plek met uitzicht over het park en het centrum van Arnhem. Er is gemengd publiek: chic geklede mensen, vriendinnen, en een stel in een lekkere comfortabele trui. De envelop voor de volgende locatie ligt al op tafel en loert naar ons. We mogen hem pas na ons hoofdgerecht openmaken.

We krijgen wat olijfjes en een glaasje water. De wijn laat nog even op zich wachten tot het eten arriveert. De dieetwensen zijn echter niet helemaal goed doorgekomen en de ober brengt een wijn en gerechten die we weer moeten terugsturen. Er wordt snel iets anders geregeld. We krijgen de Cotovintage Tempranillo Crianza, een op eikenhout gerijpte wijn. Daar eten we buikspek van een Limburgs varken bij. Het is erg mals, niet de buikspek zoals we gewend zijn met veel spek, maar een structuur die doet denken aan draadjesvlees, met een lekkere krokante buitenkant. Daarbij worden luchtige zoete aardappelfrietjes geserveerd met een pittige mayonaise, edamame, saffraanrijst en cassave. Een pittige combi met de Crianza wijn.

Hoofdgerecht Sonsbeek1

We hebben in Stadsvilla Sonsbeek een nieuwe plek ontdekt: betaalbare prijzen op een toplocatie. Erg toegankelijk en je hebt echt het idee dat je jezelf met een luxe avondje verwend. Als we bijna het hoofdgerecht op hebben, mogen we de envelop met de volgende bestemming openen. Eindelijk!

Bruisende afsluiting

De volgende coördinaten wijzen Café Arnhem aan. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een 'WijnSpijs event'. We merken een duidelijk andere sfeer dan bij de andere twee restaurants. De muziek is meer aanwezig, felrood verlichte kralen rondom de bar, het is wat drukker, en op het terras overwegend jong publiek. Je merkt dat je op een donderdagavond op de Korenmarkt bent.

De bediening ontvangt ons ontzettend vriendelijk. We hebben hier een bruisende afsluiting van de avond met een Toso Moscato d’Asti. Zoals een echte dessertwijn altijd erg zoet, maar zodra we een hap nemen van de bijbehorende mango parfait met passievrucht en witte chocoladecrème, merken we dat de bubbels er erg goed bij passen. Lekker zoet en erg verfrissend!

Dessert Café Arnhem

Volle buik en geslaagde avond

Na nog een kopje koffie gaan wij met een volle buik en na een erg geslaagde avond weer op weg naar huis. Dit concept bevalt ons wel: de prijs-kwaliteit is prima, je ontdekt in één avond drie verschillende plekken met allen een andere sfeer, en je krijgt overal lekker eten en bijpassende wijnen. Ook fijn: je hoeft niet na te denken over wat je wil eten of waar je naartoe gaat. Het element van spanning en een lekkere wandeling tussendoor maken de avond compleet. Een aanrader!

Relevante artikelen