Woarst Delicatessen: Italiaanse lekkernijen in hartje Arnhem

Donderdagmiddag, 16.00 uur. De bel gaat. Het is Matthias van Woarst Delicatessen, hij komt de borrelplanken brengen die we hebben besteld voor een borrel met collega's. Snel open ik de deur en vol verwachting kijk ik naar hetgeen in zijn handen. Mijn teleurstelling moet Matthias zijn opgevallen, want hij reageert direct: "Ik moet de borrelplanken nog wel even opmaken, anders is er na de autorit niets meer van over!". Mijn gezicht klaart op. 'Gelukkig', denk ik bij mezelf. Ik heb namelijk erg goede verhalen gehoord en kan niet wachten om al dit lekkers te zien én te proeven!

Bijna een jaar geleden opende Matthias de deuren Woarst Delicatatessen. Een knusse winkel met de lekkerste Italiaanse producten. En, zoals de naam al doet vermoeden, vooral worst. Heel veel worst! Maar ook niet-worstliefhebbers zijn bij Matthias aan het goede adres. In zijn delicatessenwinkel verkoopt hij namelijk ook kazen, olijven, huisgemaakte pesto en bijzondere wijn. En eh, had ik al verteld dat veel producten van Woarst worden gebruikt in de keukens van Jamie Oliver? Begrijp je gelijk waar mijn hoge verwachtingen vandaan komen!

Matthias Blog

In ons kleine keukentje gaat Matthias direct aan de slag. Zijn passie voor (Italiaans) eten spat ervan af. Enthousiast vertelt hij over de producten die hij heeft meegebracht. Afhankelijk van het seizoen en het assortiment stelt hij de planken samen. Leuk, want elke borrelplank is hierdoor weer een verrassing. Wat er vandaag op het menu staat? Bresaola, San Daniele ham, spianata piccante, gorganzola Dolce en een Dolce piccante, Provolone kaas, runderworst en een piment worst van Brandt&Levie.

Geheel Blog

Matthias maakt de planken af door er verschillende soorten noten, olijven, olijvenbrood, toast en truffelchips aan toe te voegen. Het water loopt me in de mond bij het zien van al dit lekkers. Mag ik al beginnen?

Nootjes Blog

Binnen mum van tijd staat alles klaar en kunnen we starten met de borrel. Aanvallen! Tussen het gesmak en het kauwen door hoor ik veel positieve geluiden om me heen. Ook ik word overspoeld door enthousiasme door het palet aan smaken. Mijn verwachtingen zijn overtroffen, want wat is het lekker allemaal! Vooral van de worst en de truffelchips kan ik niet afblijven.

Olijven Blog

Aan het eind van de borrel zijn alle planken zo goed als leeg. 'Om je vingers bij af te likken!', roept mijn collega bij het pakken van het allerlaatste stukje worst. En daar ben ik het helemaal mee eens.

En, loopt bij jou het water al in de mond? Je vindt Woarst Delicatessen aan de Bentinckstraat, aan de rand van het centrum van Arnhem.

Relevante artikelen

SNOB Wijnfestival

Proeverijen

Op 9 en 10 juni staat het kazerneplein (naast Sugar Hill) in het teken van het SNOB Wijnfestival. Van ‘s middags tot ‘s avonds laat zijn er honderden wijnen te proeven en is er veel lekkers te eten. En natuurlijk is er genoeg plek om te zitten of waar je lekker onderuit kan hangen!... Lees meer