Ontdek The Workstation

Al in januari van dit jaar bezocht ik uit nieuwsgierigheid een van de open dagen van The Workstation, 'werkplaats voor zzp’ers'. Op de plek waar voorheen EkoPlaza en Piet Hoefsloot zaten, waren dertig werkplekken en een grote gemeenschappelijke ruimte ingericht. Wijsneus als ik ben had ik toen al mijn twijfels: er zijn zóveel flexplekken in Arnhem. En cappuccino drinken achter je laptop met gratis wifi kan op elke straathoek. Daar kwam ook eigenaar Pierre Kegels snel genoeg achter. Als een slimme agile ondernemer wijzigde hij in mei het concept in een lunch- en workcafé. En wij mochten er proeven!

Interieur1

Hot & spicy rooibosthee

Op een snikhete zomerdag zoeken we verkoeling onder de parasols, vlak naast de AKU-fontein aan het Gele Rijdersplein. We worden hartelijk (hoewel incognito) ontvangen en bestelden cappuccino en hot & spicy rooibosthee. Intussen buigen we ons over de originele menukaart, met ludieke kantoornamen als 'broodje stagiaire', 'pennenlikker' of 'Pietje precies'. Je hebt er meteen een beeld van een collega bij. Mijn tafelgenote is erg te spreken over de hot & spicy rooibosthee: die brandt precies lekker in je keel en het pepertje combineert goed met de rooibossmaak. Samen geeft het een fijne bite. Mijn cappuccino blijkt geen prijswinnend barista-exemplaar, maar de smaak was prima.

Powerstation

Voor onze lunch kiezen we voor 'broodje Rauwdouwer' (gevulde bol met gestoofd vlees) en de 'salade Oud-collega' (gerookte eendenborst, oude balsamico en noten). Klinkt origineel en smakelijk, toch?

Salade

We geven onze bestelling door en nemen een kijkje in het workcafé. De inrichting (waarvan interieurbureau Laura’s Advies aan de wieg stond) is een frisse mix van vintage en industrieel. Ook zien we een ouderwetse telefooncel, waarin je discrete gesprekken kunt voeren met je smartphone. Op de bar staat een box vol powerbanks, voor als je device stroomloos dreigt te raken. Attente service: je laadt hier niet alleen jezelf op!

Interieur2

Horecazussen

Onze lunch wordt geserveerd door Jess… óf door Lynn - want deze twee horecazussen lijken zóveel op elkaar dat wij ze niet meteen uit elkaar kunnen houden. Mijn tweede kop cappuccino is wél professioneel barista-werk, want beide zussen hebben een speciale cursus gevolgd. Hij smaakt precies hetzelfde, maar hey: het oog wil ook wat, toch? En er zit zo’n heerlijk kaneelsuikerkoekje bij! 

Cappu Met Kaneelkoekje

De vrolijke zussen vertellen ons dat ze altijd al de ambitie hadden om samen iets in de horeca te beginnen. Ze hebben nog veel grote dromen en The Workstation is een geweldige testcase. Misschien komen er wel méér vestigingen?

AKU-fontein

Zowel broodje als salade smaken ons uitstekend en we zitten hier prima onder onze parasol: front-row bij de AKU-fontein, waar kinderen spelen en volwassenen verkoeling zoeken. We besluiten onszelf te trakteren op carrotcake en nemen er nog een drankje bij. Werken komt morgen wel weer!

Carrotcake

Een week later doe ik de smaaktest nog eens dunnetjes over, mét laptop, op de hoge kantoorstoelen aan het raam. Prima cappuccino, bijzonder vriendelijke bediening en een fijne werkplek. Wat wil een Arnhemse zp’er nog meer?

Bij The Workstation kun je ontbijten, lunchen, koffie of thee drinken met wat lekkers, werken en vergaderen. The Workstation is op werkdagen geopend van 08.00 uur ’s morgens tot 19.00 uur ’s avonds. In het weekend (jawel!) kun je bij The Workstation terecht van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Relevante artikelen

Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Nieuwe ontdekkingen

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.... Lees meer