Ongedwongen en avondvullend proeven bij ‘t Zusje

Arnhem is sinds deze maand weer een restaurant rijker. Jaren stond het imposante herenpand leeg, maar sinds begin november heeft het een nieuwe bestemming. We hebben het over het nieuwe restaurant ’t Zusje aan Willemsplein nummer 3. Qua locatie zou je het misschien nog niet zijn opgevallen, maar de achterkant van het pand bevindt zich tussen Happy Italy en Posse, als je van het Centraal Station afkomt.

Ondernemerskoppel Lisette en Robbie wonen in Wijchen en beginnen een nieuw avontuur in de binnenstad van Arnhem. ’t Zusje is een franchiseconcept en eerder deed het stel al ervaring op in Zusje-ondernemingen Scheveningen en Eindhoven. We worden hartelijk ontvangen op een zondagavond en krijgen een mooi plekje bij het raam.

Interieurs

Het concept

Als we de tekst op de site mogen geloven wordt het ‘een avond gezellig samen zijn in een huiselijke sfeer’. En ja de sfeer zit er direct goed in. De inrichting is kitsch en knus, de indeling zorgt voor veel dynamiek in de grote ruimte. Je kan het vergelijken met een sjiek all you can eat restaurant in een nieuw jasje. De gerechtjes worden tapas genoemd vanwege het (kleine) formaat. De keuken is dus niet Spaans. We zien veel verschillende invloeden uit de hele wereld en geloven zeker dat er voor iedere smaak wat tussen zit.

Menukaart

Hoe werkt het?

Je betaalt 28,80 euro per persoon voor een avondvullend diner. Per ronde mag je twee gerechten, per persoon bestellen. Aan de rondes zit geen limiet, in principe mag je tot 22:30 uur bestellen. Tot 23:00 uur mag je nog een uitschieter maken met een dessert. De kaart verandert om de paar maanden, maar de echte hardlopers zullen enige tijd op de kaart blijven staan. De bediening ervaren we als vlot en attent. Het valt ons alleen wel op dat er geen vaste gezichten in ‘onze wijk’ staan.

Onze keuzes

Wij worden enorm enthousiast van het voorgerecht: ‘Oosterse tonijntartaar met zoetzure groentjes en sesam-sojavinaigrette’. Deze bestellen we dan ook nog een keer in de volgende ronde. De gerechten: ‘Oma’s draadjesvlees op eigen wijze met bloemkoolsalade en piccalillymayonaise’ en ‘Gerookte eendenborst met cranberrycompote en noten’ vielen ook goed bij ons in de smaak. 

Voorgerecht

We genieten o.a. nog van de gerechten: ‘Gebakken gamba’s met truffelroomsaus’, ‘Zalmfilet met frisse kappertjes beurre blanc’ en ‘Rendang van runderstoof in een pitabroodje met groene currycrème’.

Hoofdgerchten

Als je de namen van de gerechten leest, dan weet je het al. ’t Zusje heeft echt een diverse keuken. De details zorgen voor afwisselende smaken en structuren. Daarnaast is het ook mogelijk om een rondje groen te kiezen. Bij deze keuze geldt: ‘Meer groen en geen vlees’. De afwisseling was wel leuk, maar we merken dat een groot gedeelte hiervan uit de frituur komt. Wij betwijfelen of het rondje groen heel veel gezonder is, aldus onze ervaring.

Rondje Groen

Als we alle rondes gehad hebben weten we toch nog een gaatje te vinden voor een dessert. Na wat keuzestress gaan we voor een cappuccino en thee vergezeld met Nougatine-ijstaart en een warme brownie met vanille-ijs. Er wordt voor de thee een ‘molen’ met diverse smaken losse thee geserveerd die je vervolgens zelf mag ‘tappen’.  De brownie was een voltreffer. Deze werd warm geserveerd met een knapperige korst en een smeuïge binnenkant. Gewoon zoals een brownie hoort te zijn!

Brownie

Eindoordeel

Tijdens ons bezoek was het restaurant goed gevuld. We zien diverse gezelschappen; van complete groepen tot stelletjes en gezinnen. Dit laat goed zien dat het concept toegankelijk is voor een breed publiek. ’t Zusje is een franchise onderneming en je merkt dat er overal goed over nagedacht is. De locatie in Arnhem is de 21e vestiging. Daarnaast zijn er nog meer slimmigheden als een app om punten te sparen en een last-minute reserveringsmodule op de site. Kortom, 't Zusje is een fijne toevoeging aan de Arnhemse horeca!

Relevante artikelen